Falder i værdi

Donald Trump har tidligere markeret sig som fortaler for bitcoin, mens Kamala Harris' holdning er mere ukendt

Donald Trump og Kamala Harris gik hårdt til hinanden under nattens tv-debat.
Offentliggjort Sidst opdateret

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Kryptovalutaen bitcoin er faldet i værdi natten til onsdag, hvor der har været debat mellem Kamala Harris og Donald Trump.

Det skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Bitcoin faldt ifølge Bloomberg med mere end to procent, mens Harris og Trump var i aktion. Kursen for verdens mest udbredte kryptovaluta viser, at den klokken 03.00 dansk tid, da debatten startede, var 57.640 dollar værd.

Omkring klokken 07.00 dansk tid koster én bitcoin 56.400 dollar.

Harris klarede sig bedst

Bitcoins faldende værdi kan ses som en indikation af, at Demokraternes Kamala Harris klarede nattens længe ventede debat bedst.

Hendes modstander, Donald Trump, har nemlig fremhævet sig selv som fortaler for kryptovaluta. Derfor betragtes det som værende en fordel for bitcoin, hvis Trump ender med at genvinde præsidentposten.

Harris' holdning til bitcoin og kryptovaluta er mere ukendt.

Indikerer nederlag til trump

Det britiske medie The Guardian henviser til den amerikanske statistiker Nate Silver, der på sin blog også bemærker bitcoins nedgang.

- Prisen på bitcoin er faldet, hvilket indikerer nederlag til Trump, skriver han onsdag morgen dansk tid efter debattens afslutning.

Skabt af anonym computerprogramør

Kryptovalutaen bitcoin blev skabt i 2009 af en fortsat anonym computerprogrammør eller gruppe, der kaldte sig Satoshi Nakamoto.

Bitcoin er reelt computerfiler, der opbevares i en digital tegnebog. De kan bruges som betaling, og alle transaktioner registreres på en offentligt tilgængelig database kaldet blockchain.

Der findes knap 20 millioner bitcoin. De bliver skabt af avancerede computere, og der kan maksimalt blive udviklet 21 millioner styk.

Relativt ophedet

Nattens debat mellem Harris og Trump var relativt ophedet, og undervejs talte de to blandt andet om USA's økonomi, abortrettigheder og migration.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted 5. november.

Powered by Labrador CMS