Fagfolk overser børns sexovergreb mod andre børn
Kun hver sjette sag om seksuelle krænkelser begået af børn mod andre børn opdages, fordi en lærer eller pædagog har taget børnene på fersk gerning.
Det viser nye tal fra Januscentret, der de seneste ti år har behandlet 300 børn og unge under 18 år, der har krænket andre seksuelt. Det skriver Politiken.
Psykolog Mimi Strange, der er chef på Januscentret, forklarer, at børn, der udsættes for overgreb, sjældent selv fortæller om det, og det kan have alvorlige konsekvenser, hvis det ikke bliver opdaget.
Hun påpeger, at det derfor er vigtigt, at voksne omkring børnene bliver bedre til at opdage og afsløre, hvis der foregår noget, der ikke skal foregå.
Tal fra Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet viser, at knap hvert tredje seksuelle overgreb mod børn begås af andre børn under 18 år.
Det anslås, at omkring fem procent af drengene og 18 procent af pigerne i 9. klasse har haft uønskede seksuelle erfaringer med andre børn og unge.
Anette Baadsgaard er daglig leder af Børneteamet på Center for Seksuelle Overgreb, og det bekymrer hende, at kun 15 procent af Januscentrets sager er blevet afsløret af fagpersoner.
»Hvis et barn kommer i skole eller institution med blå mærker på kroppen, spørger man ind til det og giver ikke op. Sådan er det ikke med mistanke om seksuelle overgreb. Der er helt klart en anden berøringsangst«, siger Anette Baadsgaard til avisen.
Hun mener, at det dels skyldes en frygt for at sætte falske anklager i gang, hvis man som voksen ikke er 100 procent sikker i sin sag og dels det faktum, at børn ofte er meget afvisende, hvis de bliver spurgt til seksuelle overgreb, de har oplevet, skriver Politiken.