Facebook i kæmpe slagtning

Meta, selskabet bag Facebook, har planer om at fyre 13 procent af de ansatte i koncernen

Offentliggjort Sidst opdateret

For første gang i selskabets 18-årige historie må Meta - selskabet bag Facebook - i gang med en større fyringsrunde.

Selskabet oplyser i en pressemeddelelse, at man planlægger at afskedige 11.000 ansatte, svarende til 13 procent af samtlige medarbejdere i koncernen.

Årsagen er stigende omkostninger og et svagt annoncemarked.

Meddelelsen følger i kølvandet på fyringer hos andre tech-selskaber som Twitter og Microsoft.

Annoncemarkedet er svagt, og det kan Facebook mærke.
Annoncemarkedet er svagt, og det kan Facebook mærke.

Facebook

Facebook blev oprettet i februar 2004 af Mark Zuckerberg, der studerede på Harvard, med støtte fra blandt andre Andrew McCollum og Eduardo Saverin. I starten var der kun adgang for studerende med en college- eller universitets-e-mail-adresse. Siden da er Facebook gjort tilgængelig for alle. Man kan vælge at indmelde sig i et eller flere netværk såsom skoler, arbejdspladser eller geografiske regioner. Siden giver brugerne mulighed for at samle sig i grupper og udveksle tekst og billeder, som man kan sætte på sin profilside. Samtidig kan man kommentere andres profiler ved at efterlade noter på deres sider. På Facebook kan anvendes diverse applikationer, fx quizzer, spil og filmanmeldelser. Applikationer kan sendes til ens kontaktlistepersoner, og man kan sammenligne eventuelle resultater. Siden april 2008 har man desuden kunnet chatte med de venner, der er online.

Facebook er verdens mest besøgte website. Over 2,5 milliarder fotos bliver uploadet om måneden. Samtidig er Facebook også det mest blokerede website på arbejdspladser.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS