Få svaret: Må du køre i nødsporet for at komme af en motorvej?

Det kan virke som den eneste løsning at køre i nødsporet, hvis man skal af ved en motorvejsafkørsel, hvor der i forvejen holder mange biler. Men hvad siger loven? Newsbreak.dk har talt med politiet.

Du må ikke køre i nødsporet, og du må ikke vente i nødsporet. Foto: Henning Bagger/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVAD DU HELLER IKKE MÅ I NØDSPORET PÅ EN MOTORVEJ
Du må ikke køre i nødsporet, og du må ikke vente i nødsporet. Foto: Henning Bagger/Scanpix. KLIK VIDERE OG SE HVAD DU HELLER IKKE MÅ I NØDSPORET PÅ EN MOTORVEJ
Offentliggjort Sidst opdateret

Må du køre i nødsporet, for at komme til en motorvejsfrakørsel med lang kø?

De fleste bilister, der kører på motorveje i deres hverdag, har nok oplevet, at der ved en særlig frakørsel holder så mange biler, at folk er begyndt at køre i nødsporet for ikke at genere trafikken på selve motorvejen.

Problemet med den handling er desværre, at det er ulovligt. Det fortæller fungerende vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Jesper Engelund, til Newsbreak.dk.

– Man må ikke køre i nødsporet, siger Jesper Engelund, der tilføjer, at politiet reelt set skal udstede bøder til enhver bilist, de møder, der enten kører i nødsporet ved en motorvej, eller holder og venter i nødsporet på en frakørsel.

Vente i første vognbane

Hvad må man så? Jesper Engelund bruger et konkret eksempel fra “hans kreds” til at illustrere problemet. I Sydøstjylland er der, ved <57> Horsens S, ofte så mange biler, der skal af om morgenen, at de ender med at vente i nødsporet. Det må man ikke, men i teorien må man godt vente på motorvejen, altså i første vognbane. Dog ikke på anbefaling fra politiet.

– Der er ingen, der har lyst til at holde der og se en lastbil komme kørende bagfra. Du skal køre videre, lyder det fra Jesper Engelund. Han anbefaler folk, der oplever problemer med at finde plads på en motorvejsfrakørsel, at de planlægger deres rute efter en anden, mere fremkommelig frakørsel.

– Tænk dig om, for det sker ved de samme frakørsler, hvor der er meget trafik, siger Jesper Engelund.

Du kan i galleriet se en oversigt over andre ting, du heller ikke må foretage dig i nødsporet.

Powered by Labrador CMS