Få brysterne på plads: Find din rigtige bh-størrelse
Omkredse, skåle og stropper. Der er faktisk ret mange ting, man skal have styr på, når man skal finde en bh, der passer.
Bare fordi du har brugt 80B de seneste mange år, så er det måske slet ikke den rigtige størrelse længere. Mange kvinder tænker ikke over, hvad den rigtige bh kan gøre for deres bryst. Så her kommer en bh guide.
Faktisk skifter de fleste kvinder bh-størrelse flere gange i livet. Det kan være efter et vægttab, en graviditet eller på grund af alderen. Det kan derfor godt betale sig at tjekke op på, om ens bh nu også sidder ordentligt og lige gå igennem en bh guide en gang til.
Du har større bryster end du tror
Og der er nok at holde styr på når du skal følge en bh guide, fortæller personlig lingerishopper i Magasin Aneta Bülow.
– Man skal først og fremmest kigge på sin omkreds kontra sin bh-skål, siger hun.
For det er her, de fleste begår den samme fejl, nemlig at vælge for lille skål og for stor omkreds, fortæller Julie Breil, der er medejer og sale coach af Change Lingerie på Frederiksberg.
– Dermed sidder bh’en og gaber, og bh-bæltet sidder helt oppe på det øverste af ryggen, så der ikke er noget støtte i det, siger hun.
Du kan få grimme bryster
De fleste kvinder skal derfor ofte vælge en mindre omkreds, end det man regner med, og øge skålstørrelsen.
– Man skal kigge på, om bøjlen omslutter hele brystet. Hele brystet skal være indenfor og ikke så gerne ude i siderne, siger Aneta Bülow fra Magasin.
En for lille skål og bred omkreds gør nemlig ikke noget godt for barmens udseende, supplerer Julie Breil fra Change.
– Brystet ser ikke flatterende ud, da der kommer “sideboob” ude i siden, og der kommer dobbeltbryst foran. Derudover presser den barmen nedad, så den bliver flad at se på, siger Julie Breil.
Få styr på stropperne
Når man har styr på den rette omkreds og skålstørrelse, så skal bh’en også helst sidde til mellem brysterne.
– Som hovedregel skal en bh sidde til brystkassen både imellem brystet og hele vejen under, siger Aneta Bülow.
Derudover skal man have styr på stropperne.
– Stroppen skal være akkurat så stram, at den holder skålen på plads, men ikke så stram, at den borer sig ned i skulderen. En tommelfingerregel er, at man skal kunne løfte den et par centimeter op over skulderen, siger Aneta Bülow.
Kommer der en ekstra bule over brystet, så skal man slække på bh-stroppen.
Bh guide til bh uden bøjle
Hvis man vil have en bh uden bøjle, så vil Aneta Bülow anbefale, at man ikke har for stor en barm.
– Også her skal man holde øje med, om brystet får en mærkelige bule eller overgang.
Dertil kommer, at man helst skal bruge en bestemt teknik, når man tager bh’en på.
– Det bedste er at lukke bh’en bagved, så ødelægger man den ikke så meget. For lukker man den foran og drejer den 180 grader, så slipper det elastan, der er i, meget hurtigere, siger Aneta Bülow.
– Man skal læne sig forover og lade brysterne falde ned i skålen, så behøver man ikke rette så meget på brysterne, og det ser naturligt ud, siger hun.
Med tiden ændre kroppen og brysterne sig, og et par fødsler eller vægttab kan gøre, at barmen ikke længere er så fast. Her kan en push-up med fordel skiftes ud med en anden model, lyder rådet.
– Det kan være en fuldskål-bh, som giver mere støtte, så den løsere hud ikke vælter ud af bh’en, siger Aneta Bülow.
Kilder: Aneta Bülow, Julie Breil.