Etårig pige opereret: Batteri eksploderede i hendes mund

Pas på med, hvad dit barn har inden for rækkevidde. Det må være moralen, efter en etårig kinesisk pige legede med et batteri, der eksploderede i munden på hende.

En etårig pige bed i et batteri, der eksploderede. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er ikke alt, der bør ligge fremme inden for småbørns rækkevidde. Det må en kinesisk familie sande, efter dens etårige datter fandt et helt almindeligt AA-batteri at tygge på. Batteriet eksploderede i munden på den lille pige, og så begyndte det rigtige drama.

For er der noget, der er giftigt for alle – og især småbørn – så er det batterisyre.

Et stort hul i pigens mund gjorde, at lægerne på et hospital nær pigens hjem i Henan-provinsen i Kina længe kæmpede ihærdigt for at finde ud af, om den etårige havde slugt syre fra batteriet. Det skriver den kinesiske avis People’s Daily Online.

Xuan Xuan, som pigen hedder, havde fået fat i batteriet, mens hendes bedsteforældre var optaget af andre ting, og de var overbevist om, at hun ikke kunne få fat på dem, rapporterer kinesiske medier. Det kunne hun.

På det lokale hospital fandt lægerne dog opgaven så besværlig, at det stakkels barn måtte sendes videre til et andet og større hospital, og således gik der over ni timer fra ulykken, til pigen kom på operationsbordet. Gudskelov fandt lægerne ingen spor af batterisyre i den etåriges mave eller hals.

– Forældre bør altid holde batteriet og magneter væk fra småbørn, siger Zhou Qixing, der er overlæge på Wuhans børnehospital, hvor pigen blev overført til.

Powered by Labrador CMS