En våd dag: Her bliver det vådest

Der er dog sol på vej, og den kommende uge bliver pæn.

Offentliggjort Sidst opdateret

Der er lagt i ovnen til en særdeles våd dag søndag 7. juni. Faktisk så våd, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har udsendt et risikovarsel, der påpeger, at der kan komme lokale skybrud i løbet af dagen.

Vagthavende meteorolog Dan Nilsvall fortæller tidligt søndag til Newsbreak.dk, at der som dagen skrider frem vil dannes flere byger, hvorfor søndag generelt vil opleves som våd flere steder. I hvert fald frem til midnat.

– Solen kan godt kigge frem i ny og næ, men det bliver en dag præget af byger. Det vil regne mest i Jylland og så langsomt trække østover, siger han og henleder dog opmærksomheden på Bornholm. Her holder det tørt.

Ifølge meteorologen regner det allerede tidligt søndag flere steder i det vestlige Jylland. Temperaturerne vil lægge sig mellem 13 og 18 grader søndag.

Solen har magt

Når dag bliver til nat, vil de fleste skyer faktisk være forsvundet, og solen har haft en smule tid til at kigge frem nogle steder. Sådan borte-tit-tit-stilen. Til gengæld bliver det en nat med klart vejr – og faktisk nogenlunde lun.

– Solen har haft magt nok i mange dage, så det er generelt lunt i vejret og vandet. Faktisk er det ved kysterne, det bliver lunest. Centralt i Jylland og på Sjælland bliver det koldest i nat, siger Nilsvall. Med koldest mener han i nærheden af de varslede seks grader.

Mandag står vi så op til en dag, der muligvis bliver en dag som søndag – i en light udgave.

Langsomt stigende

Mandag bliver – med Dan Nilsvalls ord – altså en dag med “en lille mulighed for byger, men stort set bliver det tørt. Det bliver en kølig dag ved Vestkysten”. Meteorologen tilføjer, at den kommende uge generelt begynder lidt køligere.

For eksempel tirsdag, hvor det maksimalt bliver 18 grader. Til gengæld går det kun den rigtige vej igen. For temperaturerne stiger, og mod slutningen af ugen bliver det varmere. Måske over 20 grader onsdag. Hurtigt bliver det dog noget vådt sjapperi igen. Allerede torsdag – i takt med temperaturstigningen – er der udsigt til byger.

Det noget omskiftelige vejr er ikke uset.

– Især her i begyndelsen af sommeren svinger det meget, siger Nilsvall.

Powered by Labrador CMS