Ellen Hillingsø scorer ny tjans

Ellen Hillingsø fører publikum gennem årets udgave af Nordisk Film Fondens prisuddeling, Isbjørnen. En tjans, hun overtager fra Birgitte Hjort Sørensen

Offentliggjort Sidst opdateret

Isbjørnen Prisuddeling 2023

Ellen Hillingsø er vært ved Isbjørnen 2023, hvor filmbranchen fejrer Erik Balling, der ville have fyldt 100 år.

Ballings Særpris på 75.000 kroner uddeles til en filmmager, der forener det folkelige og elitære.

Isbjørnens største pris, Nordisk Film Prisen, gik sidste år til Lea Glob for dokumentaren 'Apolonia, Apolonia'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Skuespiller Ellen Hillingsø styrer showet, når landets filmfolk atter samles i november for at hædre hinanden ved Nordisk Film Fondens prisuddeling, Isbjørnen.

Det oplyser arrangørerne bag i en pressemeddelelse.

Ellen Hillingsø overtager værtskabet fra kollegaen Birgitte Hjort Sørensen, der har stået i spidsen for prisfesten de seneste tre år.

Fylder 100 år

Det er ottende gang, at Isbjørnen løber af stablen, og denne gang står showet i filmmageren Erik Ballings tegn.

I år ville skaberen af folkelige succeser som "Olsen-banden" og "Matador" nemlig være fyldt 100 år. Nordisk Film Fonden uddeler derfor i år eksklusivt Ballings Særpris.

Giver 75.000

- Med uddelingen af Ballings Særpris vil Nordisk Film Fonden gerne markere Erik Ballings 100-års fødselsdag ved at hædre en nulevende filmmager, som helt i Ballings ånd skaber bro mellem det folkelige og elitære i ambitionen om at nå et stort publikum, siger Allan Mathson Hansen, der er administrerende direktør for Nordisk Film, i pressemeddelelsen.

Med særprisen følger 75.000 kroner. Samme beløb får modtageren af den tilbagevendende Ove Sprogøe Prisen, som gives til en skuespiller, der i det forgangne år har leveret en usædvanlig præstation på det hvide lærred eller de skrå brædder.

Ellen Hillingsø har som skuespiller medvirket i et væld af film, tv-serier og teateropsætninger. Derudover er hun forfatter til flere bøger. (Arkivfoto).

Største pris

I 2023 gik Ove Sprogøe Prisen til Jacob Lohmann for sine roller i alt fra Nikolaj Arcels storfilm "Bastarden" til TV 2's thrillerserie "Oxen".

Isbjørnens største pris er Nordisk Film Prisen, der udløser 118.000 kroner til modtageren.

Prisen hylder filmbranchens unge talenter og havnede sidste år i hænderne på instruktør Lea Glob for den prisvindende dokumentar "Apolonia, Apolonia".

Afholdes i november

Derudover uddeles Erik Ballings Rejselegat på 75.000 kroner til en person i filmbranchen, der har skabt et værk, som i særlig grad er lykkedes med at vække publikums interesse.

Den pris løb manuskriptforfatter Mette Heeno med sidste år for sit arbejde som hovedforfatter på DR-serien "Carmen Curlers".

Isbjørnen afholdes torsdag den 7. november ved et gallaarrangement i Nordisk Films studier i Valby.

Pengene, der følger med priserne, doneres af Nordisk Film Fonden.

Powered by Labrador CMS