Elbæk håber på nyt demokraticenter

Foto: Alternativet
Offentliggjort Sidst opdateret

Der skal være mere tillid mellem folket og de folkevalgte.

Det mener Alternativets politiske leder Uffe Elbæk, der som led i en stor demokratipakke vil oprette et center for demokratiudvikling og borgerinddragelse på Christiansborg. »Baggrunden er en oprigtig bekymring for den manglende tillid, der er mellem borgerne på den ene side og de folkevalgte på den anden side. Der er behov for at åbne Christiansborg og bygge det, vi kalder, en ny, demokratisk bro mellem os inde bag murene og folket udenfor,« siger den politiske leder.

Selvom forslaget om demokraticentret langt fra fik det politiske flertals opbakning, da det blev behandlet første gang i Folketinget i torsdags, er Uffe Elbæk optimistisk:

»Det, der var interessant for mig, var, at der var opbakning fra Dansk Folkeparti fra den ene fløj og SF og Enhedslisten fra den anden fløj. Så personligt er jeg rigtig glad for, at det ikke var sådan noget blokopbakning, men at det var på tværs af partierne.«

Forslaget om det nye center på Christiansborg kommer knap to uger efter, at Alternativet fremsatte et andet forslag om et åbent ministerium, hvor borgere kan komme med forslag til Folketinget, hvis 50.000 enige borgere står bag. Heller ikke et flertal støttede dette forslag, men trods de lunkne modtagelser håber Uffe Elbæk, at flere partier med tiden vil melde deres støtte til forslagene, der er en del af Alternativets såkaldte demokratipakke.

»I første omgang bliver det nok ikke en realitet, sådan som vi har tænkt det. Men det har sat en debat i gang, og tiden skal modne sådan nogle nye initiativer,« siger han.

Powered by Labrador CMS