EL klar til at sende lavtuddannede på tidlig pension

Pelle Dragsted (EL). Foto: Simon Læssøe/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

FOA har fat i den lange ende, når forbundet vil tilbyde danskere med korte uddannelser i lavtlønsjob tidligere pension end læger og jurister.

Sådan lyder det fra Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted (Ø), der er klar til at se nærmere på forslaget, som skal skabe mere lighed i det danske samfund.

»FOA har en vigtig pointe, fordi den efterløns- og tilbagetrækningsreform, der blev vedtaget, ikke tager højde for den forskel i levealder, der er mellem folk med lange og korte uddannelser. Man har reelt sikret højtuddannede en længere tid på pension,« siger han.

»Man burde rulle reformen tilbage, men i første omgang er det fint at lade nogle trække sig lidt tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet,« siger finansordføreren og henviser til den reform, der blev indgået af VK-regeringen, Dansk Folkeparti og de Radikale i 2011.

Pelle Dragsted peger på, at en del af finansieringen til at give lavere tilbagetrækningsalder kunne findes ved at sløjfe selskabsskattelettelser og topskattelettelser.

»Politik handler om prioriteringer. Og jeg havde hellere set, man havde brugt pengene fra skattelettelser til at tilgodese sosu-assistenter, lagermedarbejdere og andre, der har været lang tid på arbejdsmarkedet,« siger han.

I sidste måned blev Danmark kåret som klodens mest lige samfund af OECD, men alligevel er der brug for at skabe yderligere lighed, mener man i Enhedslisten.

»Danmark ligger godt i forhold til mange andre lande. Men der er nu mange rapporter, der viser, at vi ikke længere er nummer ét. Så jeg mener, at vi skal være opmærksomme på stigende ulighed,« siger Pelle Dragsted.

Powered by Labrador CMS