Ekstra lønforsikring giver LO-forbund flere medlemmer

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Newspaq
Newspaq

 

Obligatoriske ekstra lønforsikringer giver medlemsfremgang hos LO-forbund.

Mens fagforeninger og politikerne slås med hinanden om et nyt dagpengesystem, er flere af fagforeningerne i gang med at indføre obligatoriske ekstra lønforsikringer. Indtil nu er 90.000 LO-medlemmer med i en fælles lønsikring via deres fagforeninger. Det skriver Berlingske.

Hos forsikringsselskabet Alka er lønforsikringerne noget, som man i over tre år har samarbejdet med andre fagforeninger omkring. Dermed kan de sørge for, at medlemmerne får dækket op mod 80 procent af deres løn, hvis de mister deres job.

– I takt med, at utrygheden på arbejdsmarkedet er øget, vil flere gerne beskytte sig mod et indtægtstab. Når dagpengene ikke dækker meget mere end halvdelen af lønningerne, stiger behovet for at forsikre sig yderligere, end hvad det offentlige kan tilbyde. Så bliver forbundene også nødt til at gøre noget ekstra for medlemmerne, siger kommunikationsdirektør i Alka Lise Agerly til Berlingske.

Og den ekstra indsats har gjort, at både Socialpædagogerne og HK Kommunal oplever medlemsfremgang.

– Vi har kunnet mærke en direkte effekt af lønforsikringen på vores medlemstal. Det er en meget populær ordning, fortæller formand for socialpædagogerne, Benny Andersen, til Berlingske.

Han er ikke bekymret for at skade dagpengesystemet ved at øge den private del af forsikringspræmien.

– Mens politikerne taler, er det altså vores medlemmer, som bliver ramt af, at dækningsgraden er så lav, og det er dem, vi bliver nødt til at tage hensyn til nu, siger han.

Newspaq

Powered by Labrador CMS