Ekspert: DBU ringer næppe til Laudrup

Ifølge Morten Bruun skal Michael Laudrup ikke forvente at få tilbudt landstrænerposten efter Morten Olsen. Foto: Karim Jafaar/Scanpix
Udgivet Opdateret

Eksperten Morten Bruun tror ikke på Michael Laudrup som ny landstræner. Han er eksponent for det gamle DBU.

Knap havde Morten Olsen annonceret sit stop som landstræner i 2016, inden spekulationerne om navnet på den kommende landstræner gik i gang.

Flere bookmakere udråbte kort efter Olsens udmelding Michael Laudrup som favorit til at overtage. Laudrups navn har i en årrække været nævnt i forbindelse med jobbet.

Fodboldeksperten Morten Bruun, der kommenterer landsholdets kampe for Kanal 5, tvivler dog på, at Dansk Boldspil-Union (DBU) vil kigge Laudrups vej.

– DBU’s nye ledelse gør sig meget umage med at lægge afstand til den gamle ledelse og måden, DBU er blevet kørt på i de seneste mange år. Jeg tænker mere på Laudrup som en del af det gamle DBU, hvor landstræneren har enorm stor magt.

– Den ny ledelse vil markere, at en landstræner også bare er en ansat og ikke en øverstbefalende. Jeg ser Laudrup som en eksponent for det gamle DBU. Jeg ser ham ikke tage jobbet uden at få ultimative beføjelser.

– Jim Stjerne Hansen (tidligere generalsekretær i DBU) ville helt sikkert ringe til Laudrup med det samme, men jeg tvivler på, at Claus Bretton-Meyer (DBU-direktør) vil gøre det samme. Men Laudrup bør da indgå i overvejelserne, siger Bruun.

Også den tidligere FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand, der tidligere på året blev fyret i bundesligaklubben Mainz, er blevet nævnt som et bud på landstrænerjobbet.

Men Morten Bruun ser ikke Hjulmand som kandidat til jobbet allerede.

– Det er for tidligt for ham at få et landshold. Typisk er landstrænere lidt ældre trænere, som har prøvet det hektiske klubliv. Hjulmand er ikke færdig med at være klubtræner overhovedet, vurderer Bruun.

Morten Olsen har flere gange pointeret, at det en fordel, hvis den danske landstræner har dansk pas. Sådan ser Morten Bruun ikke på det.

– Det er for indskrænket at bare sige Michael Laudrup eller at kun kigge efter danske emner. Det gik da godt med både Sepp Piontek og Bo Johansson.

– Så kan det da godt være, at økonomien sætter sine begrænsninger. Men vi behøver ikke tænke småt. Det er et stort job, lyder det fra Morten Bruun.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS