Efterlyst mand er mistænkt for forfærdelige forbrydelser

Politiet efterlyser en 48-årig mand, der er mistænkt for menneske- og narkohandel.

Offentliggjort Sidst opdateret

Fyns Politi efterlyser den 48-årige Xuan Loc Doan.

Xuan Loc Doan er mistænkt for narkotikakriminaliet og menneskehandel.

Han har bolig i Odense NV, men skjuler sig i øjeblikket for politiet.

Xuan Loc Doan er dog ikke den eneste, der lige nu efterlyses af politiet.

Til det har politiet dedikeret en  hjemmeside. Her kan du gå ind og se en oversigt over de personer, der er efterlyst i Danmark.

Nogle af dem, kan du se i galleriet over artiklen.

– Vi har lavet siden ud fra et ønske om at have et samlet sted, hvor vi kan samle de personer, der er efterlyst i Danmark, har Thomas Kristensen, pressechef hos Rigspolitiet, tidligere udtalt til Newsbreak.dk.

Facebook-funktion

Pressechefen fortalte også, at der herfra er mulighed for danskerne for at dele efterlysningerne via sociale medier.

“Politiet ser desværre tit, at folk laver deres egne efterlysninger og lægger billeder og videoer op af mennesker, som de formoder har begået en kriminel handling. Og det kan faktisk være strafbart. Så derfor – hjælp os gerne med at finde dem, vi leder efter. Men gør det ved at dele vores efterlysninger”, skriver Rigspolitiet som støtte for udtalelsen.

Indtast dato

På selve siden skal du finde den politikreds, som du vil undersøge nærmere i – herefter skal du også indtaste datoer, da siden som udgangspunkt kun viser for den sidste måned.

– Den er lavet med de muligheder vi har på nuværende tidspunkt. I løbet af 2018 kommer der en helt ny side på politi.dk, sagde Thomas Kristensen, der også bidrog med, at der lige nu arbejdes på at få alle efterlysninger ind på siden.

For nu er det kun de personer, der efterlyses i forbindelse med en straffesag, der fremgår af siden.

– Men jeg vil da ikke udelukke, at den på et tidspunkt også kommer til at indeholde efterlyste/forsvundne personer, sagde Thomas Kristensen.

Der er heller ingen umiddelbare planer om at udvide app’en ‘politi’, hvor man blandt andet kan gå ind og se, om en bil eller cykel er stjålet.

– Det kan også være, det kommer, sagdeThomas Kristensen.

Kontakt politiet med oplysninger

“Ligger du selv inde med videoer eller billedmateriale, så kontakt os på telefon 114 og aftal nærmere. Billeder kan også sendes fra din smartphone via vores app ‘Politi'”, står der videre på siden, hvor der også gøres opmærksom på, at det ikke er i alle sager, politiet bringer de billeder, de modtager.

“Retsplejeloven stiller blandt andet krav til, hvor stærk en mistanke, der skal være til den pågældende, og hvor alvorlig en forbrydelse, der skal være tale om, før billeder kan offentliggøres,” som det udtrykkes.

På siden er der også et link til de personer, som der eftersøges internationalt via Interpol.

Læs mere på www.politi.dk/efterlysninger. Her kan du selvfølgelig også lige – for en sikkerheds skyld – tjekke, om du er efterlyst i Danmark.

Siden bliver koordineret af Rigspolitiet.

Oplysninger om Xuan Loc Doan – og alle andre efterlyste – kan gives til politiet på telefonnummer 114.

Powered by Labrador CMS