Efterlysning gav pote
Københavns Politi efterlyste i går 15 personer i forbindelse med uroligheder på Christiania. I dag er tallet noget mindre.
Torsdag efterlyste Task Force Pusherstreet, der hører under Københavns Politi, 16 personer, der har været indblandet i voldsomme uroligheder på Christiania 17. juni i år.
I dag er tallet nede på 12. Og det glæder politikommissær i Københavns Politi, Steffen Thaaning Steffensen.
– Vi har fået cirka 30 henvendelser, og dem er vi rigtig glade for, siger Steffen Thaaning Steffensen til Newsbreak.dk.
Tre af de efterlyste har nok mærket jorden brænde under sig – de har i hvert fald meldt sig selv til politiet.
– Og den sidste har vi selv fundet, siger politikommissæren.
De fire anholdte bliver i dag fremstillet i dommervagten, fortæller Steffen Thaaning Steffensen endvidere.
Københavns Politi har igen i dag folk på sagen og der er man ret fortrøstningsfulde.
– Jeg er sikker på, at vi får i hvert fald to mere i eftermiddag, siger Steffen Thaaning Steffensen.
Han opfordrer borgerne til at blive ved at henvende sig. Også gerne, selv om man ønsker at være anonym.
– Bare vi har et telefonnummer, vi kan nå dem på, siger han, og gør det klart, at politiet ikke forsøger at finde ud af, hvem der har nummeret.
GoPro-kameraer
Det var brugen af GoPro-kameraer, såvel som andre håndholdte kameraer, der gjorde, at Task Force Pusherstreet, i går kan offentliggøre billeder af hele 16 forskellige personer, politiet gerne vil i kontakt med.
Personerne er alle altså som skrevet mistænkt for at have været involveret i voldsomme uroligheder på Christiania 17. juni 2016. Her angreb en større folkemængde politiet under rydningen af Pusherstreet.
Den massive modstand gjorde, at politifolkene havde svært ved at udføre deres arbejde, og flere betjente kom til skade under urolighederne.
Flere anholdt – endnu flere eftersøges
Flere personer er allerede blevet anholdt i forbindelse med urolighederne, men nu massefterlyses altså de resterende personer.
-Det er afgørende for os at få fanget disse folk. Adskillige politifolk blev ramt af brosten, hvoraf flere blev hårdt ramt. En har efterfølgende været sygemeldt i en måned, men er heldigvis kommet tilbage på job igen, oplyste politikommissær Steffen Thaaning Steffensen i går i en pressemeddelelse.
Efterfølgende har det dog vist sig, at det langt fra kun var brosten, der blev brugt som kasteskyts.
Udover brosten blev der kastet med ølflasker, spiritusflasker, lægter, metalrør, sten, cykelkæder, røgbomber, og sågar også en folde-ud-skammel. Der blev også affyret fyrværkeri mod politiet i form af romerlys, stod der endvidere.
Sigtet for vold mod tjenestemand
Der er blevet anholdt 13 personer og varetægtsfængslet 12 personer allerede, men 12 er som nævnt stadig på fri fod. De varetægtsfængslede er sigtet for straffelovens § 119 (Den, som med vold eller trussel om vold overfalder nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv) , jf. § 245 (Den, som udøver et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling) og straffelovens § 134a (deltagere i slagsmål eller i anden grov forstyrrelse af ro og orden på offentlig sted straffes, såfremt de har handlet efter aftale eller flere i forening).
Kender du nogen af gerningsmændene i galleriet? Hvis du genkender en eller flere personer, skal du ringe til politiet på 114 eller 41 74 03 60. Du kan også bruge Politiets egen applikation til smartphones “Tip Politiet.”