Efterårsferien sætter en prop i trafikken: Sådan undgår du køerne

Utraditionelt mange danskere vil være at finde på vejene over flere dage i efterårsferien.

Offentliggjort Sidst opdateret

Fredag, 13. oktober 2017, er lig med store rejsedag. Det er her, skolernes efteråsferie starter og derfor her ekstraordinært mange bilister vil være at finde på de danske veje.

Vejdirektoratet har i den anledning frigivet en prognose for, hvad man forventer af trafikken i dag og i de kommende dage, og er man  ikke fan af at sidde i kø, er det værd at læse med.

13. oktober forventer Vejdirektoratet tæt trafik med risiko for mindre kødannelser fra 14.00-18.00.

14. oktober forventer Vejdirekoratet, at der vil være stor risiko for kødannelser og forventet rejsetid fra 10.00-16.00.

15. oktober forventer Vejdirektoratet tæt trafik med risiko for mindre kødannelser fra 11.00-17.00.

21. oktober forventer Vejdirekoratet, at der vil være stor risiko for kødannelser og forventet rejsetid fra 10.00-16.00.

22. oktober forventer Vejdirektoratet tæt trafik med risiko for mindre kødannelser fra 11.00-17.00.

Det store spørgsmål er jo så, om man kan undgå det. Newsbreak.dk har spurgt vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter, Britt Osted Nielsen, om det ville give mening at køre en anden vej end den, alle de andre kører.

Du kan i galleriet se hvilke veje, der virkelig bliver trafikale knudepunkter i efterårsferien. 

– Det er der jo også andre, der vil gøre, lyder det fra Britt Osted Nielsen, der af samme årsag fraråder folk at ændre kørevaner, bare fordi prognoserne taler for forlænget rejsetid.

Kig på klokken

Det, hun anbefaler folk at gøre i stedet, er at kigge på de tidspunkter, Vejdirektoratet har lagt for de store risikozoner.

– Jeg vil foreslå, at folk kører tidligt morgen eller senere på aftenen, specielt de to lørdage (14. og 21. oktober, red), lyder det fra den vagthavende.

Hun understreger også, at det langt fra er sikkert, at der opstår decideret kø på de hoved- og motorveje, du kan se omtalt i galleriet til denne artikel.

– Det er kun, hvis der sker en hændelse, at det stopper trafikken. Sker der ikke noget, glider trafikken af sig selv, siger Britt Osted Nielsen.

Så sidder man der og venter

Sidder du og familien i bilen i morgen eller næste lørdag, og lyder der en advarsel om forlænget rejsetid i din radio, har Britt Osted Nielsen også et råd klar.

– Man skal væbne sig med tålmodighed, siger hun.

Powered by Labrador CMS