Efter skuddrab: Politi med bøn
Politiet er afhængige af borgernes hjælp, hvis skuddrab i Vollsmose skal opklares, lyder det.
Onsdag den 24. juni 2020 blev der affyret flere skud i Odense-bydelen Vollsmose.
En 31-årig mand blev dræbt ved skudepisoden, mens en anden 31-årig mand blev såret.
Indtil videre har efterforskningen afdækket, at skyderiet bunder i en konflikt mellem personer der tilhører to grupperinger i området, som Fyns Politi kender.
Endnu er ingen dog anholdt i sagen.
Politidirektør i bøn
Derfor beder politidirektør hos Fyns Politi, Arne Gram, nu om borgernes hjælp.
I en pressemeddelelse skriver politiet nemlig, at “en ting står lysende klart og det er, at Fyns Politi har brug for borgernes hjælp”.
Fyns Politi opfordrer til, at man kommer til politiet med tip, informationer, tekniske ting (f.eks. fotos, videooptagelser) eller andet, der kan hjælpe efterforskningen i den rigtige retning. Tekst og billeder kan sendes anonymt via politiets hjemmeside. Det kan gøres direkte fra en mobiltelefon.
Ligger man inde med videoklip kan disse sende til Fyns Politi på e-mailen: FYN@politi.dk – sender man via denne mailadresse kan politiet ikke garantere annonymitet.
Uskyldig dræbt
Allerede dagen efter skyderiet forklarede politiet, at deres efterforskning ledte hen mod, at der var tale om en konflikt mellem grupperinger i området.
Fyns Politi bekræftede dog søndag, at den 31-årige mand, der blev dræbt af skud, ikke var indblandet i konflikten. Det skriver Fyens Stiftstidende.
– Jeg kan godt bekræfte, at de første umiddelbare oplysninger om, at han ikke har nogen relation til verserende konflikter umiddelbart ser ud til at være korrekte, siger efterforskningsleder ved Fyns Politi, Jesper Pedersen.
Tidligere har mediet også talt med bekendte til den 31-årig dræbte, der også forklarede, at han ikke havde nogle kriminelle relationer.
Såret var i konflikt
Anderledes er det for den anden 31-årige, der også blev ramt af skud.
Han vurderes til at være en del af den konflikt, som skyderiet udspringer af. Det har politiet bekræftet over for Fyens Stiftstidende.
– Vi vurderer, at den sårede mand har personlige relationer til den aktuelle konflikt – præcis hvordan og hvad vi bygger det på, kan jeg ikke komme nærmere ind på af hensyn til efterforskningen, sagde politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi fredag eftermiddag.
Den 31-årige blev hårdt såret ved skyderiet.
Dog kunne Fyns Politi allerede torsdag formiddag meddele, at han var stabil efter at have modtaget behandling.
Bandekonflikt raser
Skyderiet i Engparken vurderer Fyns Politis til at være en del af en igangværende konflikt mellem personer fra flere grupperinger i området.
Og noget kunne tyde på, at en større bandekonflikt raser i området.
Torsdag den 18. juni 2020 bekræftede Fyns Politi, at der onsdag sen aften blev affyret skud.
Ved det skyderi var der dog ingen ofre eller sårede.
Dog fik skudepisoden alligevel en del konsekvenser. Der blev nemlig oprettet visitationszoner i Vollsmose.
Dialogmøder
I kølvandet på drabet vil Odense Kommune samtidig holde flere dialogmøder i og omkring Vollsmose og Korsløkkeparken. Det første allerede mandag klokken 17.
På møderne deltage blandt andre politidirektør Arne Gram:
– Borgernes tryghed og sikkerhed er helt afgørende for os, og vi vil og vi kan ikke acceptere, at der bliver anvendt skydevåben, som vi har set det. Det hører ingen steder hjemme, og vi vil – sammen med vores gode samarbejdspartnere – gøre alt, hvad der står i vores magt for at imødegå denne udvikling, siger Arne Gram.
Fyns Politi vil i den kommende tid fortsat være markant til stede i Vollsmose og Korsløkkeparken – såvel efterforskningsmæssigt tryghedsskabende som forebyggende. Det lokale politi i Vollsmose vil også være ekstra synlige og bruge tid på at tale med og lytte til de borgere, der har brug for det.
Samtidig opfordrer politiet til følgende:
– at alle tager afstand fra og holder sig væk fra grupperinger og eventuelle konflikter i området
– at ringe 114 eller i hastende tilfælde 112, hvis der forgår noget mistænkeligt
– at forældre holder et ekstra skarpt øje med deres børn og unge, så de ikke frivilligt eller ufrivilligt risikerer at blive en del af konflikten