Efter flere børnelokkersager: Ekspert advarer forældre mod at skræmme livet af deres børn
Den sunde fornuft skal være i højsædet, hvad angår opdragelse af de små poder.
Som Newsbreak.dk har berettet, har der i den seneste tid været en række eksempler på, at voksne mennesker har forsøgt at lokke børn, de på forhånd ikke kendte, ind i deres biler. Det er eksempelvis sket i Frederikshavn så sent som få dage før denne artikels udgivelse, og fælles for de forskellige sager er, at et barn bliver opsøgt af en fremmed.
Den fremmede søger kontakt til barnet og prøver på en eller anden måde at få barnet til at sætte sig ind i bilen. I tilfældet fra Frederikshavn, blev barnet tilbudt et lift, mens en mand i en bil på Sjælland har tilbudt børn slik, hvis de ville sætte sig ind til ham.
Mens politiet kan lede efter de mistænkte, kan forældrene snakke med deres børn. Men hvordan sikrer man sig, at børnene kender til de farer, der kan være forbundet med at sætte sig ind i en fremmed bil?
Tal med børnene – skræm ikke børnene
Newsbreak.dk har i den forbindelse talt med Per Larsen. Han er formand for Børnerådet, forhenværende chefpolitiinspektør for Københavns Politi, og han understreger, at det er vigtigt, at forældrene taler med deres børn om problemet.
– Børnene skal i al sin enkelthed ikke følges med nogen, de ikke kender, siger Per Larsen. Sker det, at et barn bliver kontaktet af en fremmed, skal barnet sige nej tak til hvad, der end bliver stillet i udsigt, søge hjem og sige det til de voksne.
– Så har vi en chance for, at børnene føler sig nogenlunde trygge, siger Per Larsen.
Men i den forbindelse har forældrene også et ansvar, når de taler med deres børn. For når forældrene skal til at fortælle deres børn om, hvordan man bør gebærde sig i forhold til fremmede voksne, er det virkelig vigtigt, at børnene ikke får sat sig en skræk i livet.
– Børnene skal ikke havne i en situation, hvor de ser børnelokkere alle vegne, siger Per Larsen.