E-cigaretter kan give virus

Foto: Elo Christoffersen
Offentliggjort Sidst opdateret

Det kan godt være, at du er skiftet til e-cigaretter for at kvitte en mere usund vane, men nu advarer ekspert om e-damperne: De kan give din computer virus

En Reddit-bruger har for nyligt lagt et oplæg på siden. Han skriver, at hans chef havde fået virus-angreb på computeren, og firmaets IT-folk kunne ikke finde fejlen: Computeren var udstyret med alt, hvad man kunne tænke sig af virus-beskyttelse. Til sidst blev chefen spurgt, om der var sket nogle ændringer i hans liv for nyligt. Han var begyndt at ryge e-cigaretter i stedet for almindelige cigaretter og bingo! Den kinesisk-producerede e-cigaret var formodentlig synderen.

Senior-rådgiver i norsk center for informations-sikring, Vidar Sandland siger til Dagbladet:

– Det er helt klart muligt. Et USB-stik kan have en hvilken som helst kode, som for eksempel siger til maskinen, som det er sat i, at den skal tage kontakt til angriberen.

Man skal være forsigtig, når man køber e-cigaretterne. Mange køber billige e-cigaretter på nettet fra kinesiske forhandlere, men man skal tænke sig om en ekstra gang.

Generelt skal man være opmærksom på, hvad man putter i sin USB-indgang. Der er ikke noget, der hindrer, at et USB-stik kan indeholde virus.

Det er ikke dokumenteret, at virus kommer fra e-cigaretter, men det er under alle omstændigheder en mulighed.

 

Powered by Labrador CMS