Dyreværnet og Kattens Værn indgår samarbejde
To af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, Dyreværnet og Kattens Værn, indgår 1. april et historisk samarbejde. Kattens Værn vil fremover fungere som leverandør for Dyreværnet og varetage en del af dyrlægebehandlingen af de hundredvis af katte og killinger, som Dyreværnet hvert eneste år får indleveret til internatet i Rødovre.
For blot få måneder siden valgte Dyreværnet at ansætte egen dyrlæge til at tilse de flere end 1.600 dyr, som foreningen hvert år får indleveret på det driftige internat i Rødovre, men selv med en fuldtidsansat dyrlæge, kan foreningen ikke følge med.
Et stadig stigende antal af de dyr, der kommer til internatet, er fra dyreværnssager, eller dyr fundet i affaldscontainere, i papkasser, i skove og på rastepladser. En stor del af disse er killinger og katte, som hverken er øremærket eller neutraliseret. Tidligere har Dyreværnet benyttet en ekstern dyrlæge til at få mærket, steriliseret og kastreret de mange katte, der blev reddet.
Dyreværnet støtter op om Kattens Værn
Nu har foreningen indgået et formaliseret samarbejde med Kattens Værns katteklinik i Brøndby og vil dermed støtte op om Kattens Værns utrættelige arbejde med at redde både tam- og vildkatte i Danmark.
Signe Sehested Lund, direktør for Dyreværnet glæder sig over, at de mindre dyreværns-foreninger kan samarbejde på tværs:
– Kan vi bidrage til Kattens Værns arbejde ved at bruge deres katteklinik i stedet for en kommerciel dyrlæge som leverandør, så gør vi det. Både Dyreværnet og Kattens Værn arbejder begge for samme sag, nemlig for dyrene. Der er ingen tvivl i mit sind om, at skal vi mindre dyreværnsforeninger overleve de kommende år – så skal vi samarbejde. Kan vi ikke det, risikerer vi at blive løbet over ende af større kræfter. Dyreværnet har et samarbejde med både Husdyrenes Vel på Fyn og nu med Kattens Værn. Det kommer dyrene til gode – og det er dyrene, vi er sat i verden for at hjælpe.
Mogens Wilbert, direktør for Kattens Værn er glad for aftalen:
– Som utrættelig forkæmper for tættere samarbejde mellem dyreværnsforeningerne, er det med stor glæde, at vi også på dette område knytter foreningerne tættere sammen. Kattens Værn har i mere end 80 år arbejdet for at forbedre levevilkårene for de vilde og herreløse katte, senest ved selv at drive katteklinik i vores domicil i Brøndby. Ved at etablere dette dyreværnssamarbejde kan begge foreninger frigøre flere midler, midler der alene vil blive anvendt til forbedring af forholdene for de dyr, – og for Kattens Værns vedkommende – de katte, vi er sat på jorden for at beskytte og hjælpe.
Kattens Værn har i snart et år haft et udvidet og perfekt samarbejde med Husdyrenes Vel på Fyn, og nu også med Dyreværnet.
I 2014 havde Dyreværnet udgifter til dyrlæge og medicin på i alt 1.214.641 kr. Ved ansættelsen af egen dyrlæge samt indgåelse af samarbejde med Kattens Værn forventes denne omkostning at blive nedbragt markant.
Dyreværnet modtog i 2014 tilskud på 650.282 kroner til drift af dyreambulance, tilskud til dyrlæge samt drift af internat. Det koster 10 millioner kroner om året at drive Dyreværnet.