Dum kreditkort-fejl: Sådan undgår du at blive rippet på ferien

Det er en lille fejl - der kan blive rigtig dyr.

Offentliggjort Sidst opdateret

“På beløbet”. Den term bruger de fleste voksne nok ofte.

Men er du på ferie i udlandet, er der en ting, du skal være opmærksom på: Den sætning kan nemlig gå hen og blive dyr. I hvert fald dyrere, end du troede. Der er dog noget, du selv kan gøre, for det bliver så billigt som muligt.

Til dig har vi i det hele taget samlet en række gode råd om brug af betalings- og kreditkort i galleriet over artiklen. Klik dem igennem – og spar penge – og gør din tur mere sikker.

TV 2 skriver, at ifølge en undersøgelse fra Epinion foretog danskerne 8,1 millioner ferierejser i 2017. Samme TV-station skriver, at Nordea oplyser, at hver husstand i gennemsnit kommer til at bruge knap 15.000 kroner på ferie i 2018. Derfor giver det god mening at spare, hvor spares kan.

Og et af de steder er altså at tænke sig godt om, når man bruger kortet.

Betal i lokal valuta

Denne journalist har altid bedt om at få trukket beløbet i danske kroner, når kortet er svunget. Det har vist sig at være en dårlig ide, blev samme journalist gjort opmærksom på i sin bank. Den flinke dame bag skranken opfordrede til altid at vælge den lokale valuta.

Og det giver Troels Holmberg, seniorøkonom i Forbrugerrådet Tænk bankdamen ret i. Det skyldes, at vælger du landets valuta, bliver dit udestående vekslet til den kurs, du har aftalt med din bank.

– Hvorimod, at hvis du betaler i danske kroner, sker omvekslingen til en kurs, som forretningen eller dem, som ejer hæveautomaten, har bestemt, forklarer Troels Holmberg til TV 2.

Plus 10 procent

Troels Holmberg fortæller, at han har set tilfælde, hvor der er lagt helt op til 10 procent oveni prisen.

Begynd selv at regne…

At vælge den lokale valuta er bare ét af rådene. I galleriet over artiklen kan du altså se, hvilke andre råd, som kreditkortudbyderen Entercard mener, kan gøre din tur til en god en af slagsen. I hvert fald billigere.

Powered by Labrador CMS