Dropper du frokostpausen? Derfor er det dumt

Frokostpausen er dybt nødvendig, men flere og flere dropper den.

Hvis du dropper frokostpausen, så kan du blive overvældet med stress. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU FÅR MEST MULIGT UD AF FROKOSTPAUSEN. Foto: Colourbox
Hvis du dropper frokostpausen, så kan du blive overvældet med stress. KLIK VIDERE OG SE, HVORDAN DU FÅR MEST MULIGT UD AF FROKOSTPAUSEN. Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Frokostpausen er for mange det første frirum på dagen efter, at man er mødt ind på arbejde eller startet i skole igen. Og for mange betyder frokostpausen blot, at de lige griber en bid brød og ellers bare sidder ved skrivebordet.

Men der er faktisk en rigtig god grund til at gøre alt muligt andet, mens man har frokostpause. Der er nemlig en masse ting, som der kan gøres, som ikke alene forbedrer din produktivitet på arbejde, men som også kan give dig en øget livskvalitet.

Det er nemlig usundt blot at sidde ved skrivebordet en hel dag. Newsbreak.dk har tidligere omtalt, hvordan frokostpausen for mange ender med at blive inddraget af arbejdet.

Sosuer, pædagogmedhjælpere og andre medlemmer i fagforbundet FOA springer ofte frokostpausen over. Det skriver Fagbladet FOA på baggrund af en undersøgelse, som 3.552 FOA-medlemmer har deltaget i.

De fleste har betalt frokostpause, hvor de skal stå til rådighed for arbejdspladsen. Men hvert tredje medlem (32 procent) står så meget til rådighed, at pausen ryger mindst én gang om ugen. Mere end hver tiende (12 procent) må droppe pausen stort set hver dag.

Når serviceassistent Bettina Lynge holder frokostpause fra sit arbejde på Hillerød Sygehus, ligger hendes columna-telefon i lommen og melder om nye opgaver. ‘Spætten’, kalder hun den.

– Jeg kan godt mærke, at vi er blevet færre ansatte. Man skal være glad, hvis man får sine 29 minutter på dage, hvor vi er for få til opgaverne. Men pausen betyder ekstra meget, fordi vi har så travlt, siger hun.

Vigtig pause

I en præstationskultur hvor mange gerne vil arbejde hårdt, så kan frokostpause være et af de greb, der gør, at man kan få lidt flere minutter klemt ind i løbet af arbejdsdagen. Men sundheds- og ernæringsekspert Joy Bauer har tidligere udtalt til NBC New York, at man har brug for pausen.

– Ironien er, at når du rent faktisk forlader arbejdspladsen for at holde en pause, så afstresser du, du glemmer dine arbejdsbekymringer og stress. Når du kommer tilbage, så er du forynget. Du har energi, lyder det fra Joy Bauer.

Den samme konklusion når Susan Randolph fra University of North Carolina i et forskningsprojekt. Det skriver Daily Mail.

– Ansatte, der tager pauser, er mere produktive og kreativee. Pauser holder arbejdere fokuseret og engageret i deres arbejde, hvilket gør, at de bliver bedre til at færdiggøre deres opgaver med færre fejl, fortæller Susan Randolph.

I galleriet øverst kan du se, hvordan du kan få meget mere ud af frokostpausen.

Powered by Labrador CMS