Dramatik i Parken: Sejr i overtiden

Federico Santanders mål i fire minutters overtid sikrede FC København en vigtig 2-1 sejr over FC Nordsjælland.

Rasmus Falk scorede det ene af FC Københavns to mål i 2-1-sejren over FC Nordsjælland. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

FC København kom markant tættere på bronzemedaljerne og europæisk fodbold til næste sæson, da mesterholdet mandag eftermiddag vandt 2-1 hjemme mod FC Nordsjælland i Alka Superligaen.

FCN bragte sig foran mod slutningen af første halvleg, men hjemmeholdets Rasmus Falk udlignede efter 76 minutter. FCK-angriberen Federico Santander headede sejrsmålet ind i fire minutters overtid.

FCK forlænger dermed sin sejrsstime, som lyder på seks kampe. FCN derimod har stadig ikke vundet siden den 4. marts. Dermed har FCK nu kun tre point op til FCN på tredjepladsen.

Det var udeholdet, der håndterede det nyligt anlagte græs i Parken bedst til at starte med, og FCK forsvarede til tider dybt på egen banehalvdel.

I stedet for satsede FCK stort på lange indkast og hjørnespark. Flere gange var stopperparret Denis Vavro og Michael Lüftner tæt på at heade hjemmeholdet i front.

Men det var FCN, der bragte sig foran mod slutningen af første halvleg.

Styrede bolden i mål

FCN-kaptajnen Mathias Jensens frispark blev mødt af den lynhurtige FCN-angriber Ernest Asante, og FCN-spilleren styrede bolden i mål i det lille målfelt efter 37 minutters spil.

Som kampen skred frem, trak FCN sig længere tilbage på banen, og hjemmeholdets tryk for en udligning steg.

FCK satsede meget på indlæg, men størstedelen af dem fra FCK-backerne Peter Ankersen og Nicolai Boilesen savnede kvalitet.

Der skulle en flot enkeltmandspræstation til fra hjemmeholdets Viktor Fischer til at bringe balance i regnskabet.

Venstrefløjen dansede mod baglinjen og serverede bolden fladt tilbage mod Rasmus Falk, der kunne score på tomt mål.

FCN’s chancer for point blev yderligere forværret, da den unge indskifter Mikkel Damsgaard fik et rødt kort efter 83 minutters spil.

Efter 94 minutter kunne udeholdet ikke holde stand mere. FCK’s stærke Federico Santander steg højest i feltet og headede sejrsmålet ind til massiv jubel hos hjemmeholdet.