DR i ny valg-bommert

DR publicerede torsdag aften kortvarigt en artikel, hvor der stod, at folketingsvalget finder sted 26. maj.

Offentliggjort Sidst opdateret

DR publicerede torsdag aften en artikel på www.dr.dk, hvor der stod, at folketingsvalget finder sted 26. maj.

DR skriver på sin hjemmeside, at artiklen var en kladde til en forberedt artikel, der handlede om førstegangsvælgere, som ved en menneskelig fejl blev lagt på nettet.

Artiklen blev straks fjernet, men som følge af en teknisk fejl blev den vist på skærme i DSB’s S-tog, hvor den er blevet fjernet fredag morgen. DR beklager fejlen.

Valget til Folketinget skal senest afholdes 17. juni, men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har endnu ikke trykket på knappen.

Ledende redaktionschef på DR Nyheder Christian Lindhardt fortæller til B.T., at nyheden lå omkring et minut på nettet.

– Vi er selvfølgelig kede af, at vi har lavet en fejl. Det kan desværre ske, når man arbejder med nyheder. Derfor trak vi den også hurtigt tilbage, lige så snart vi blev opmærksomme på den, siger han.

Undersøger sagen

DR er nu ved at undersøge, hvorfor artiklen fortsat var på DSB’s skærme, selv om den var fjernet fra dr.dk.

Ved det seneste folketingsvalg i 2015 kom DR også til at udskrive valget for tidligt.

Det blev en noget anderledes arbejdsdag for DR-radiovært Preben Lund, da han tirsdag ved en fejl kom til at udskrive valg ved at sende en SMS-besked ud til tusindvis af DR-kunder.

– Jeg har det da skidt med det, for det, der kommer ud fra DR, skal helst være rigtigt. Jeg er ikke ufejlbarlig. Jeg har før lavet fejl, og det kan man ikke undgå. Men jeg har aldrig udskrevet valg, og det har jeg det mildest talt ikke godt med, sagde DR-radiovært Preben Lund til Berlingske Nyhedsbureau.

Deltog i et kursus

Preben Lund deltog i et helt almindeligt kursus, hvor han og en gruppe andre kollegaer skulle lære at betjene et nyt redigeringssystem til DRs tekst-TV og hjemmeside.

Efter frokost kom han til at logge ind med en profil, der bliver brugt, når historier skal sendes ud til abonnenterne på DRs SMS-tjeneste. Det fik konsekvenser, da Preben Lund og kollegerne skulle lære at sende en breaking-SMS.

– Jeg vælger at skrive noget om valget, da det er så tæt på virkeligheden lige nu. Jeg trykker go, og så er det, vi bliver forstenede i et øjeblik, da mobiltelefonerne bipper omkring os, sagde han.

På få minutter vidste store dele af den danske befolkning og mediebranche, at der var udskrevet valg, og det spredte sig hurtigt på de sociale medier og netmedierne.

I 2018

I 2018 udsendte DR også en ‘nyhed’ – ved en fejl. (Se den i galleriet over artiklen).

Samtlige brugere af DR nyheders breaking news-platforme blev dengang mødt med en aldeles opløftende besked. Under overskriften – plastret til med gul farve endda – “hej hej hej ehej” udgav DR Nyheder nemlig en breaking-varsel.

Det fik mobiltelefoner til at bippe og lyse hos alle, der bruger breaking-applikationen til smartphones, følger DR Nyheder Breaking på twitter eller abonnerer på tjenesten via SMS.

Varslingen ledte i en periode til en artikel, der under ovenstående overskrift blot bestod af sætningen “den er godfin”, og det må vi sige, at den da bestemt er. I hvert fald morede adskillige sig over beskeden – selv DRs frække lillebror DR3.

Ikke overraskende var der tale om en fejl fra DR Nyheders side. Det forklares i en opdateret version af artiklen.

“Ved en beklagelig menneskelig fejl blev der i dag udsendt en breaking news-besked fra denne artikel til brugerne af DR Nyheders app og sms-tjeneste”, skrev DR.

Powered by Labrador CMS