Donetsk hærges lige nu af voldsomme kampe

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Mortergranater affyres inde fra byen mod den ukrainske hærs stillinger ved lufthavnen i Donetsk.

Voldsom artilleribeskydning ryster onsdag formiddag byen Donetsk i det østlige Ukraine, som er under de prorussiske oprøreres kontrol.

Det er de værste kampe, der har været i og omkring Donetsk i dagevis, rapporterer en korrespondent for nyhedsbureauet AFP, der befinder sig i byen.

Der kunne fra tidlig morgen høres eksplosioner af mortergranater, der affyres i nærheden af byens centrum mod den ukrainske hærs stillinger ved lufthavnen.

De mange brag har fået bilers tyverialarmer til at gå i gang.

Byens rådhus har udsendt en erklæring, hvor det hedder, at “lyden af artilleriild og eksplosioner kan høres i alle områder”.

Det er den kraftigste artilleribeskydning siden weekenden, og den kommer, efter observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) har advaret om, at de fortsatte kampe – trods en våbenhvile – igen kan udvikle sig til åben krig.

Våbenhvilen har været skrøbelig, lige siden den blev indgået i starten af september i Hviderusland. Den har stoppet kampene langs store dele af frontlinjen, men har ikke kunnet bremse de fortsatte bombardementer af strategiske byer og områder.

Det gælder for eksempel et frontafsnit ved den næststørste by i regionen, Lugansk.

/ritzau/AFP

Powered by Labrador CMS