Dømt morder husede Paris-terrorister

Onsdag blev otte personer anholdt i Saint Denis. Heriblandt Jawan Bedaoud. Foto: Jacky Naegelen/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Jawad Bendaoud blev anholdt, efter han havde udlejet sin lejlighed til IS-leder Abdelhamid Abaaoud i Paris

Udlejeren, der tillod IS-medlemmer ansvarlige for Paris-angreb at gemme sig i sin lejlighed, er en dømt morder og bandeleder, skriver Daily Mail.

Jawad Bendaoud blev i 2008 dømt for at slå en 16-årig universitets-studerende ihjel. Han fik otte års fængsel for manddrab for at stikke den 16-årige med en stor kødkniv. De havde angiveligt skændtes over en mobiltelefon, og Bendaoud påstod, at han handlede i selvforsvar, siger en kilde i Paris.

– Bendaoud undgik en morddom og afsonede forholdsvis kort tid i fængsel for manddrab, før han blev løsladt, siger kilden.

Linket til handel med stoffer

Rue de Corbillon, hvor lejligheden befinder sig, ligger få hundrede meter fra Stade de France, hvor angrebene startede. Tre selvmords-bombere sprængte sig selv i luften uden for det stadium, hvor Frankrig spillede fodboldlandskamp mod Tyskland.

Bendaoud blev løsladt fra fængslet i 2013, og han blev hurtigt “boss” for Rue Corbillon. Han bliver linket til handel med stoffer, og han var “den stærke mand”, der “sorterede” i de lejere, der ikke kunne betale huslejen.

En anden kilde beskriver Bendaoud som “voldelig og farlig”  til Daily Mail og kendt for at være en bandeleder i området berygtet for stof-handel.

Påstår ikke at kende IS-terrorister

I alt otte personer blev anholdt under onsdagens aktion mod lejligheden, herunder Bendaoud og en kvinde, der var sammen med ham. De øvrige anholdte er løsladt.

Bendaoud fortalte journalister på stedet, at han ikke anede, at hans gæster var jihadister, før han blev lagt i håndjern og ført væk af politiet.

– En ven bad mig huse to af hans venner i et par dage, sagde han onsdag.

– Jeg sagde, at der ikke var en madras, de sagde, at de bare ville have vand og et sted at bede. Jeg blev bedt om en tjeneste, så det gjorde jeg. Jeg vidste ikke, de var terrorister.

Lejligheden menes at være et sted, som Bendaoud udlejede fra tid til anden, og den linkes til handel med stoffer.

Under den franske terror-lovgivning kan Bendaoud holdes varetægtsfængslet i seks dage.

Powered by Labrador CMS