Dødstal ved begravelse stiger vildt

Yderligere 48 er kommet til skade.

Offentliggjort Sidst opdateret

Flere personer er blevet trampet ihjel i forbindelse med den iranske militærleder Qassem Soleimanis begravelse i byen Kerman. Det oplyser iransk stats-tv ifølge nyhedsbureauet Reuters og Sky News.

– Et antal borgere, der deltog i begravelsen, kom til skade, og et antal mistede deres liv, siger Pirhossein Koolivand, lederen af Irans beredskabstjenester, til stats-tv ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dødstallet har i løbet af dagen været lidt op og ned, men kort før klokken 16 dansk tid lyder seneste melding på 50 dræbte.

Tusindvis af iranere har tirsdag været samlet i byen for at mindes den magtfulde Soleimani, der blev dræbt i et amerikansk droneangreb fredag.

Over en million personer deltog mandag i en begravelsesceremoni for Soleimani i den iranske hovedstad, Teheran. Det skriver AP.

Begravelsen er af respekt for de dræbte blevet aflyst, oplyses det senere tirsdag.

Spændinger

Drabet har ført til store spændinger mellem Iran og USA.

Iran har tirsdag på ny truet USA med et kraftigt modsvar på drabet.

Lederen af landets sikkerhedsråd, Ali Shamkhani, siger således, at man overvejer 13 forskellige hævnaktioner over for USA.

Selv det mildeste af de 13 scenarier vil være et “historisk mareridt” for USA, lyder det fra den indflydelsesrige leder.

– Selv hvis vi når til enighed om det mildeste scenarie, så vil en udførelse af det være et historisk mareridt for amerikanerne, siger Ali Shamkhani til det iranske nyhedsbureau Fars, skriver Bloomberg.

62-årige Qassem Soleimani var leder af Quds-elitestyrken i Irans Revolutionsgarde og en af Irans mest magtfulde mænd.

Han befandt sig i et køretøj, som fredag i sidste uge blev ramt af et missil affyret fra en drone, da det var på vej ud af den internationale lufthavn i Bagdad i Irak. USA stod bag droneangrebet.

Powered by Labrador CMS