Dødstal stiger: Mineeksplosion koster mindst 35 livet

80 minearbejdere blev angiveligt fanget 1800 meter under jorden, da en voldsom eksplosion fandt sted.

Redningsfolk arbejder på at finde overlevende, efter at en eksplosion onsdag ramte en kulmine i Iran. Foto: Mostafa Hassanzadeh/AFP
Offentliggjort Sidst opdateret

35 minearbejdere er omkommet, mens flere andre meldes fanget dybt under jorden, efter at en eksplosion onsdag fandt sted i en kulmine i Iran.

Irans arbejdsminister oplyser torsdag morgen, at dødstallet er oppe på 35. De første meldinger lød på 21 dræbte. Det skriver iranske medier og nyhedsbureauet dpa.

Det var tilsyneladende en ophobning af metangas, der udløste den voldsomme eksplosion i kulminen Zemestanyurt i det nordlige Iran.

De første rapporter onsdag eftermiddag lød, at mere end 50 minearbejdere var spærret inde i kulminen efter eksplosionen, og at en stor redningsaktion var sat i gang.

Torsdag morgen lyder det, at 80 minearbejdere blev spærret inde i minen i en dybde på 1800 meter under jorden. Der har dog været forskellige meldinger om, hvor mange der befandt sig i minen på tidspunktet for ulykken.

Håbet for at finde overlevende svinder dog kraftigt ind, som timerne går.

Arbejdsminister Ali Rabii oplyser, at flere omkom, da de forsøgte at hjælpe deres kolleger umiddelbart efter eksplosionen. De døde, da en tunnel kollapsede, skriver det iranske nyhedsbureau Fars.

Iran udvandt i 2016 1,68 millioner ton kul. Det var en stigning i forhold til de foregående år takket være lempelser af internationale sanktioner.

Kun en brøkdel af kullet bliver eksporteret. Størstedelen bliver anvendt i Irans egen stålindustri.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS