DMI: Sådan bliver weekend-vejret

Vejret den 2. februar 2019 bliver en grå fornøjelse. Så er der altså mere sjov at hente de kommende dage, hvor vindretningen får stor betydning.

Offentliggjort Sidst opdateret

Sneen lader vente på sig, og helt generelt bliver vejret den 2. februar 2019 en ganske grå fornøjelse, mens vi venter på, at sneen begynder at dale mod øst. Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er det helt store spørgsmål, hvor langt vest over sneen når.

– Lige nu er der en front, der banker på ved Bornholm. Op ad dagen bevæger den sig nordøst på ind over Norge og Sverige og siden Lolland-Falster, Sjælland og mod vest. Men det er meget usikkert, hvor langt den når, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog, til Newsbreak.dk.

Der vil med al sandsynlighed falde sne lørdag, men det bliver næppe mere end et par centimeter på Sjælland. Helt generelt er lørdag bare en rigtig kedelig og grå dag.

– Vi er dækket til med en dyne af skyer, men i nat kan vi måske få et lille kig op gennem skyerne over det jyske, siger Wagner.

Klart er lig koldt

Søndag er der lagt op til, at der vil ske en opklaring mod vest. Det vil givetvis resultere i et endnu større kig til til solen i løbet af dagen, så den smule sne, der måske er faldet, vil stensikkert smelte.

Når der er hul i skydækket, så fiser den lille smule varme væk, og så bliver det en del koldere end ellers. Det klare og derfor meget kolde vejr fortsætter natten til mandag, hvor temperaturerne når et solidt stykke under frysepunktet.

– I løbet af den næste uge bevæger flere fronter sig så ind, og det betyder, at vejret – især nedbøren – bliver meget svært at forudse, siger Mette Wagner.

Med vind fra nord, så er det hamrende koldt, og der følger ofte sne med i disse tider, men vindretningen svinger helt vildt, og det ser umiddelbart ikke ud til, der falder meget sne i den kommende uge. Nedbør kommer der dog.

– Det er svært at sige, om det er regn, slud eller sne.

Powered by Labrador CMS