DMI: Sådan bliver vejret Sankt Hans aften

Intet tyder på, at Sankt Hans aften 2017 holder tør. Desværre.

Offentliggjort Sidst opdateret

Hvis du vil være sikker på at komme tørskøet hjem fra Sankt Hans aften 2017, bør du overveje at have regntøj med. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, kan ikke love tørvejr Sankt Hans aften 2017, men til gengæld er der ikke noget, der tyder på, at aftenen vil drukne i regn.

– Vi får omkring 15 graders varme og let til frisk vind fra vest. Der kommer spredte byger rundt omkring. Ikke alle, men nogle steder. Det bliver en halvkølig Sankt Hans aften, lyder det fra Henning Gisselø, vagthavende meteorolog ved DMI.

Generelt bliver denne fredag en halvkølig og overskyet en af slagsen. Temperaturerne kommer ikke meget over 20 graders varme noget sted i landet, og det er faktisk samme sang for weekenden, fortæller Henning Gisselø.

– Det bliver ikke sjovt. Vi får nogle halvkølige dage og ligger og roder mellem 15 og 18 graders varme, fortæller Henning Gisselø. Søndag bliver nok den mest solrige dag i weekenden.

– Til gengæld bliver det mere blæsende der, siger Henning Gisselø, der er klar over, at det ikke er den slags toner, folk leder efter for en vejrudsigt for Sankt Hans aften 2017, og de dage der kommer efter.

– Det er ikke alt for opmuntrende. Men til gengæld drukner det ikke i vand, siger han.

Hvor bliver den varme sommer af?

Henning Gisselø fortæller endvidere, at vi i de næste syv dage ikke bør forvente høj sol og rekordvarme.

– Man må væbne sig med tålmodighed. Jeg kan ikke sige, at sommeren kommer, men det ville undre mig meget, hvis ikke den gjorde på et tidspunkt, siger Henning Gisselø.

Han opfordrer folk, der vil vide, hvordan vejret for Sankt Hans aften 2017 bliver, lige inden de skal ud af døren og hen til bålet, at kigge på DMI’s radarkort.

Her kan man løbende holde øje med regnvejret og få sig en idé om, hvorvidt man skal have vaders eller paraply med til seancen. 

Derfor er det en folkefest

Vil du vide mere om traditionerne omkring Sankt Hans? Så skal du læse med i denne artikel på Newsbreak.dk – Sankt Hans: Religion, bål, hekse og fest.

Her får du forklaringen på, hvorfor det hedder Sankt Hans, samt andre gode relevante oplysninger om den folkefest, hvor en stor del af Danmark tænder bål og brænder hekse af.

Powered by Labrador CMS