DMI opgraderer varsel: Farligt vejr

DMI har udsendt en advarsel om farligt vejr for flere dele af landet.

Senere på ugen kan Danmark blive ramt af en hedebølge, oplyser DMI. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE GRUPPER I SAMFUNDET DER SKAL PASSE SÆRLIGT PÅ I DEN EKSTREME VARME. (Foto: Ritzau Scanpix)
Senere på ugen kan Danmark blive ramt af en hedebølge, oplyser DMI. KLIK VIDERE OG SE, HVILKE GRUPPER I SAMFUNDET DER SKAL PASSE SÆRLIGT PÅ I DEN EKSTREME VARME. (Foto: Ritzau Scanpix)
Offentliggjort Sidst opdateret

Natten til onsdag har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) udsendt en udvidet advarsel i kategori 2, farligt vejr, for flere dele af landet – der dog først gælder fra torsdag og altså ikke for vejret den 5. august 2020.

I forvejen havde DMI udsendt et varsel i kategori 1, voldsomt vejr, fra torsdag klokken 12 til søndag klokken 18

Men det varsel er altså nu blevet opgraderet, oplyser vagthavende meteorolog ved DMI, Lars Henriksen, til Newsbreak.dk.

– Det kan ikke udelukkes, at der kommer hedebølge i områderne, så opfordringen er, at man bør være opmærksom, siger Lars Henriksen.

I første omgang gjaldt varslet for den sydvestlige del af Jylland – men området er nu blevet udvidet til også at omfatte den vestlige del af Sjælland samt Lolland.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke grupper der skal være særligt påpasselige i det meget varme vejr.

Vejret den 5. august 2020: Overgangsdag

Inden det for alvor går løs med høj varme og masser af solskin de næste dage, skal vejret den 5. august 2020 dog overstås.

Og det bliver til dels en blød overgangsdag ifølge Lars Henriksen.

– Vi har nogle fronter, der lige skal passere først, og det kan give mange skyer og regn især i den nordvestlige del af landet. Mod sydøst kan der godt komme noget varm luft op allerede fra i dag, og der kan komme temperaturer omkring 25 grader, siger meteorologen.

I resten af landet vil temperaturen ligge på mellem 17 og 22 grader.

Hedebølge eller varmebølge?

Mange forveksler formentlig begreberne varmebølge og hedebølge med hinanden. Selvom det i begge tilfælde betyder høje temperaturer, er der dog en klar forskel på de to.

Således er kravene til en varmebølge en smule mindre end til en hedebølge – temperaturen behøver nemlig “kun” at komme op på 25 grader tre dage i træk – og altså ikke 28 grader, som det er tilfældet med en hedebølge.

Uanset om der er tale om en hedebølge eller en varmebølge, vil det for mange danskere formentlig føles rigtig varmt.

Derfor kan det være godt at vide, hvordan man køler sin bolig ned i sommervarmen. Det kan du se gode tips til i denne artikel:

Luft ikke ud: Sådan køler du din brandvarme bolig ned

Også bilen kan komme op på svimlende temperaturer, når sommersolen for alvor bager. Her kan du se, hvordan du lynhurtigt får kølet din bil ned efter en lang dag i solen.

Træt af en brandvarm bil? Sådan køler du den på ét minut

Vinden bliver let til frisk fra en syd- og sydøstlig retning.

Powered by Labrador CMS