DMI advarer: Hele landet rammes af vindstød af stormstyrke

Det bliver temmelig blæsende, og ind imellem vil det føles virkelig hårdt.

Udgivet Opdateret

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har onsdag aften udsendt et risikovarsel for torsdag, 1. december. Fra om eftermiddagen er der risiko for, at hele landet vil blive ramt af kuling og vindstød af stormstyrke.

– Det vil blæse meget i morgen. Vinden tiltager i løbet af eftermiddagen, og lokalt kan der være vindstød af stormstyrke, fortæller vagtchef ved DMI, Steen Rasmussen, til Newsbreak.dk.

Steen Rasmussen fortæller, at et sådant vejr vil betyde, at det er en god idé at sikre sig, at trampolinerne ér hentet ind for sæsonen.

– Hvis der da stadig står nogen udenfor endnu. Og så risikerer man at svage træer kan have større grene, der knækker og løse tagsten deslige. Og kører man ude i trafikken, skal man også passe på, fortæller vagtchefen.

Blæsende årstid

Steen Rasmussen fortæller, at årstiden er af den slags, der giver voldsomt vejr. Og vi har endnu en ægte efterårsstorm til gode i 2016.

– Og vi regner ikke med nogen egentlig storm. Men vindstødene kan godt være temmelig voldsomme, også for cyklister, understreger Steen Rasmussen.

For nu gælder risikovarslet for hele landet. Det udsendes nu for at advare danskere i al almindelighed om, hvad det er, der vil ramme landet. For det er så sikkert, som det kan være, at det bliver en dag med meget blæst. Rigtig meget blæst.

– Senere i morgen tidlig ved vi mere præcist, hvordan det vil se ud. Men prognoserne giver temmelig meget vind alle steder, understreger vagtchefen.

Powered by Labrador CMS