DMI advarede mod voldsomt vejr: – Det bliver enormt farligt

Det meste af Danmark vil i søndagens morgentimer opleve farlige situationer på vejene. Flere steder saltes der.

Offentliggjort Sidst opdateret

Søndag morgen kan blive en ubehagelig oplevelse, hvis du skal ud at køre bil på vejene, for en frontzone fra nordvest gør, at der i stort set hele landet vil være isslag, fortæller Henning Gisselø til Newsbreak.dk. Han er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) og har i morgentimerne opgraderet DMIs advarsel.

– I første omgang var Sjælland kun i risikozonen, men nu har jeg opgraderet til et fuldt varsel, siger han. Ifølge oversigtskortet, DMI har lavet, så er det kun Bornholm, der ser ud til at gå fri for det, som instituttet selv kalder for voldsomt vejr.

Henning Gisselø har dog en anden og mere håndgribelig måde at beskrive baggrunden for varslet på.

– Det er jo enormt farligt.

Det farlige er naturligvis, at vejene i Danmark kan blive belagt med et lag af is, der gør dem spejlblanke og glatte. Det sker, når vejtemperaturerne og/eller luften er så kold, at nedbør fryser til is i samme øjeblik, det rammer vejen.

Nedbørsmængderne er noget usikre, men det forventes, at der kan falde op til to millimeter nedbør i morgen- og formiddagstimerne.

Isslag medfører ifølge DMI risiko for et stort antal uheld med personskade til følge. Færdsel, kørende såvel som gående, er forbundet med stor risiko for skade.

Det forventes, at der øst for Storebælt vil være risiko for isslag op ad formiddagen, mens det vest for Storebælt formentlig vil være overstået allerede ved otte-tiden.

Powered by Labrador CMS