Dit Dankort ændrer sig markant fra i dag

Nu kan du betale meget større beløb uden at skulle taste din pinkode.

Nu kan du købe for op til 350 kroner inden du skal taste din PIN-kode. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Fra i dag, torsdag den 1. februar, er der sket en markant forandring af dit Dankort – eller andet betalingskort – hvis det vel at mærke er et af de kontaktløse af slagsen.

Nu kan du nemlig betale for op til 350 kroner uden at skulle taste din kode.

​Efter to et halvt år med kontaktløse betalinger har Nets, bankerne og detailhandlen valgt at hæve grænsen for, hvornår man skal indtaste PIN-koden, når man betaler kontaktløst med sit Dankort. Baggrunden er et ønske om at øge bekvemmeligheden yderligere ved kontaktløse betalinger.

Hurtigt og stadig sikkert

Antallet af kontaktløse betalinger med Dankort er vokset eksplosivt siden starten af 2016 – fra 1,5 procent til at næsten hver anden betaling nu er kontaktløs. Det er Nets’ forventning, at den positive udvikling fortsætter i det nye år, hvor de ældste betalingsterminaler skal udskiftes til nye, der understøtter kontaktløse betalinger, og flere danskere vil få et nyt Dankort med kontaktløs funktionalitet.

– Med den nye grænse slipper man for at skulle indtaste sin PIN-kode i otte ud af 10 betalingssituationer ved kassen. Og vores erfaringer bekræfter, at det ikke er på bekostning af sikkerheden – faktisk mindskes risikoen for at få afluret sin PIN-kode og efterfølgende stjålet sit kort, når man slipper for at indtaste sin PIN-kode ved mindre køb, fortalte Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for Dankort, da beslutningen om at hæve beløbsgrænsen til 350 kroner, blev præsenteret i december 2017.

Af sikkerhedsmæssige årsager vil man dog fortsat lejlighedsvis blive bedt om at indtaste sin PIN-kode ved køb under beløbsgrænsen.

Powered by Labrador CMS