Dit betalingskort er måske misbrugt uden du ved det

Nu skal 18.000 betalingskort derfor skiftes ud.

Offentliggjort Sidst opdateret

I slutningen af januar 2018 fik 36.000 danskere besked på, at deres betalingskort skulle udskiftes på grund af mistanke om, at oplysninger om netop disse kort var faldet i de forkerte hænder.

Desværre var det ikke nok – i nær fremtid får endnu 18.000 samme besked. Det oplyser Finans Danmark i en pressemeddelelse.

“Flere misbrugsforsøg med kort på nettet indikerer nemlig nu, at oplysningerne fra yderligere 18.000 kort også kan være havnet i forkerte hænder”, oplyser Finans Danmark.

I galleriet over artiklen kan du se, hvad du selv kan gøre for at være med til at beskytte både dit kort og dine oplysninger.

Udskiftningen af de mange kort kaldes for en præventiv udskiftning.

– Misbrug med kreditkort er faktisk generelt faldende, men for at forebygge, at en række danskere får misbrugt deres betalingskort og akut må spærre deres kort, udskifter bankerne nu en mængde betalingskort. De berørte kortholdere vil i den kommende tid blive kontaktet af deres pengeinstitut, hvis de er berørt af sagen. De kunder, der ikke hører noget, er altså ikke berørt, forklarer digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen, der understreger, at det naturligvis er omkostningsfrit for kunden, hvis banken skifter deres kort.

Misbrug afvist

Hovedparten af de misbrugsforsøg, der indtil videre har fundet sted, er blevet afvist i Nets’ misbrugsovervågning. Formålet med denne præventive udskiftning er således at undgå, at flere kortholdere udsættes for et misbrug og at minimere hackernes succes.

– I de her sager handler det om at udskifte de berørte kort, som vi vurderer er i fare for at blive udsat for misbrug, inden svindlerne begynder at misbruge dem. Dermed vil svindlerne opleve, at de har købt eller hacket data, som de ikke kan bruge til noget,” fortæller Louis E.B Andersen, ansvarlig for misbrugsbekæmpelse i Nets.

Processen er startet

Bankerne vil nu skaffe sig et overblik og derefter gå i gang med at kontakte de kortholdere, hvis kort er berørt af sagen. For at undgå yderligere misbrug er processen med at udskifte kort allerede startet. Hvis man oplever at få sit kort misbrugt, skal man, som altid, hurtigst muligt kontakte sin bank, få kortet lukket og indberette svindlen til banken.

Opdatér kortoplysninger

Hvis man får et kort udskiftet, som man også anvender til løbende betaling af forskellige abonnementer, broafgift, rejsekort mv, skal man selv sørge for at få opdateret disse betalinger og tilmelde det nye kort, oplyser Finans Danmark.

– Det er naturligvis et irritationsmoment for den enkelte. Det forstår vi godt. Men alternativet er heller ikke sjovt, hvis der pludselig trækkes penge fra ens konto, som man intet kender til, siger Michael Busk-Jepsen.

Powered by Labrador CMS