Disse steder glemmer du sikkert at støvsuge

Der er flere steder, det er nemt at overse, når man støvsuger.

Offentliggjort Sidst opdateret

Støvsugning er helt sikkert en fast del af rutinen, når langt de fleste danskere gør rent i hjemmet.

Der findes dog en række steder, det er rigtig nemt at overse, når man støvsuger – men hvor det er vigtigt, at man i det mindste en gang imellem kommer forbi og får gjort rent.

(Artiklen forsætter under videoen)

Udover det rent hygiejniske har Astma-Allergi Danmark også tidligere anslået, at omkring en halv million danskere over lider af allergi overfor husstøvmider, og dermed er det vigtigt, at man får fjernet så meget støv fra hjemmet som muligt.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke steder det er nemt at glemme, når man støvsuger.

Pas på, hvad du støvsuger op

Det er dog ikke alle ting, man bare uden videre kan bruge støvsugeren.

Der findes således en række ting, som det er særdeles uklogt at støvsuge – man kan nemlig i værste fald risikere, at støvsugeren går i stykker.

Du kan læse mere om, hvad du aldrig må bruge støvsugeren til i denne artikel:

Husstøvmider

  • Husstøvmider er små, hvide, 8-benede dyr, som du ikke normalt kan se med det blotte øje. De måler fra 0,1 til 0,6 mm.
  • Husstøvmider lever omkring 3-5 måneder. Igennem sin levetid lægger en husstøvmidehun 40-80 æg. Æggene klækker efter 1-2 uger, og i løbet af 4-8 uger gennemgår husstøvmiden flere stadier fra larve til voksen mide.
  • Husstøvmider lever blandt andet af afstødte hår og hudskæl fra mennesker og dyr. Dem er der masser af i sengemiljøet. Et menneske afgiver ½ -1 g hudskæl om dagen. Alene den mængde er nok til at brødføde flere tusinde husstøvmider i et helt år, så der er normalt ikke mangel på føde.
  • Det er ikke mængden af støv i boligen, der bestemmer, hvor mange husstøvmider der er. Husstøvmiderne formerer sig med en hastighed, der afhænger af temperaturen og luftfugtigheden i rummet. De optager nemlig fugt gennem huden, så de tørrer ud og dør, hvis luftfugtigheden er lav nok. De bedste levevilkår for husstøvmider er ved 17-32 grader C, og når den relative luftfugtighed er mellem 55 og 75% RF (RF=relativ luftfugtighed).

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Pas på: Disse ting må du aldrig støvsuge op

Powered by Labrador CMS