Disse madvarer smider du ud alt for tidligt
Både af hensyn til miljøet og din pengepung er den god idé at undgå madspild.
Det er nok de færreste danskere, der ikke er opmærksom på at begrænse madspild så meget som muligt, fordi det både giver mening i forhold til miljøet og især ens egen pengepung.
Ifølge Forbrugerrådet Tænk koster madspild således samfundet 11,6 milliarder kroner årligt, og overført til familieforhold betyder det, at en familie med to voksne og to børn smider mad ud for 7200 kroner hvert år.
Der er dog en række madvarer, som de fleste danskere kommer til at smide ud alt for tidligt, fordi det har overskredet sidste salgsdato – men som stadig sagtens kan spises.
Du kan se 11 eksempler på madvarer, der kan holde sig væsentlig længere end der typisk står på pakken i galleriet ovenfor.
Frys gerne ned
En af metoder til at opbevare sin mad i længere tid, er ved at putte det i fryseren.
Artiklen fortsætter under videoen
Det er dog langt fra ligegyldigt, hvordan man opbevarer sine madvarer på frost, og man kan opnå markante kvalitetsforbedringer ved at gøre det på den rigtige måde.
Det kan du læse mere om i denne artikel:
Disse madvarer opbevarer du sikkert forkert