Disse madvarer må ikke komme i sølvpapir
Stanniol - eller sølvpapir - en fast bestanddel i mangt en madpakke gennem årene. Men du skal vide hvor du må bruge stanniol - og hvor du ikke må
Sølvpapir er smart og effektivt til at pakke madvarer og rester ind i.
Både til madpakke og til køleskab spenderer vi danskere penge på de skinnende ark på ruller.
Men sølvpapir har også en skyggeside.
Det er nemlig reelt set produceret af aluminium, hvilket de fleste, der har forsøgt at plante tandsættet i sølvpapir – enten af nysgerrighed eller ved en fejl – kan skrive under på. Det gør nemlig ondt i bisserne.
Helt generelt kan aluminium fra stanniol være et problem for dig, hvis det skulle ske, at det ophober sig i din krop.
Over længere tid kan det ifølge Forbrugerrådet Tænks kemiafdeling for eksempel påvirke hjernen, nervesystemet og frugtbarheden.
Ikke på den gode måde, forstås......
Kan opløses af fødevarer
Så tænker du nok, at det da ikke er et problem, så længe du holder dig fra at proppe stanniol direkte ind i dit daglige fødevareindtag.
Aluminium hører selvsagt ikke hjemme i en kostpyramide.
Det er bare ikke rigtigt, for en lang række fødevarer kan faktisk få stanniol til at udskille netop aluminium, fordi madvarerne opløser det, så det pludselig befinder sig i maden.
Få et overblik over, hvilke madvarer du eksempelvis skal holde dig fra at pakke ind i stanniol her under: