Disse madvarer har flest klimakalorier
Klimaet er efterhånden også noget, som danskerne bekymrer sig om, når kurven i supermarkedet skal fyldes op.
Når hylderne i supermarkedet bugner af lækre varer, kan store klimasyndere sagtens gemme sig.
For det er efterhånden ikke kun i hjemmet, at danskerne bekymrer sig om at være bedre mod miljøet. Den tendens findes i særdeleshed også, når der skal købes ind.
Artiklen fortsætter efter videoen
Men hvad skal man egentlig holde sig fra at pakke i stofnettet ved kassen.
I galleriet ovenfor kan du se de madvarer, der sætter det værste klimaaftryk.
Et kilos CO2-udledning
I publikationen Fødevarers Klimaaftryk lavet af tre danske forskere fra Aarhus Universitet ved Institut for Agroøkologi er fødevarers klimaaftryk opgjort.
Her står det klart, hvilken effekt et kilo af den udvalgte fødevare inklusiv alle led i fødevarekæden til at varen ligger på hylden i supermarkedet, har på miljøet. Altså hvor meget CO2, der udledes, når et kilo produceres.
Derudover er klimaaftrykket fra fødevarens transport også udregnet men ikke lagt oveni, da der er mestendels er taget udgangspunkt i fødevarer, der er produceret i Danmark.
Pas på med kød
Det er vist ikke gået mange danske næser forbi, at det klimamæssigt ville give meget mening at skære ned på kødet.
Publikationen viser da også, at de største klimasyndere er at finde blandt kød.
Dog er der også nogle helt store udsving ved skaldyr, som sætter et voldsomt aftryk på klimaet.
I galleriet ovenfor kan du se de fødevarer, som du skal passe ekstra meget på, hvis du vil være god ved miljøet.