Disse frugter og grøntsager bør du ikke skrælle

Du kan gå glip af mange sunde vitaminer, hvis du skræller alt din frugt og grønt.

Offentliggjort Sidst opdateret

Vitaminerne sidder i skrællen.

Sådan lyder et gammelt husmorråd – og noget tyder på, at der faktisk er noget om snakken.

Således skriver Videnskab.dk, der har talt med ekspert Søren Krogh Jensen, at de fleste vitaminer rigtig nok sidder i eller lige under skrællen.

Der er dog forskel på frugter og grøntsager – og nogle har højere vitaminkoncentration i og omkring skrællen end andre.

Det amerikanske magasin The Healthy har samlet en liste med 13 frugter og grøntsager, hvor du altid bør spise skrællen.

Du kan se listen i galleriet ovenfor.

Sørg for at købe dansk

Til Videnskab.dk forklarer Søren Krogh Jensen desuden, at det er en god idé at købe danske frugter og grøntsager for at undgå sprøjtegift.

– Hvis vi køber danske frugter kan vi være 99 % sikre på, at der ikke er sprøjtemidler tilbage på overfladen. I princippet burde være det samme inden for EU-området, men her har det vist sig at være noget mere usikkert. Og frugter som er sejlet herop er jo ofte overfladebehandlede, siger han til mediet.

I artiklen nedenfor kan du se 10 eksempler på frugter og grøntsager, som du bør købe fra en dansk producent.

Farlig sprøjtegift: Her skal du vælge dansk frugt og grønt

Powered by Labrador CMS