Disse frugter og grøntsager bør du ikke skrælle
Du kan gå glip af mange sunde vitaminer, hvis du skræller alt din frugt og grønt.
Vitaminerne sidder i skrællen.
Sådan lyder et gammelt husmorråd – og noget tyder på, at der faktisk er noget om snakken.
Således skriver Videnskab.dk, der har talt med ekspert Søren Krogh Jensen, at de fleste vitaminer rigtig nok sidder i eller lige under skrællen.
Der er dog forskel på frugter og grøntsager – og nogle har højere vitaminkoncentration i og omkring skrællen end andre.
Det amerikanske magasin The Healthy har samlet en liste med 13 frugter og grøntsager, hvor du altid bør spise skrællen.
Du kan se listen i galleriet ovenfor.
Sørg for at købe dansk
Til Videnskab.dk forklarer Søren Krogh Jensen desuden, at det er en god idé at købe danske frugter og grøntsager for at undgå sprøjtegift.
– Hvis vi køber danske frugter kan vi være 99 % sikre på, at der ikke er sprøjtemidler tilbage på overfladen. I princippet burde være det samme inden for EU-området, men her har det vist sig at være noget mere usikkert. Og frugter som er sejlet herop er jo ofte overfladebehandlede, siger han til mediet.
I artiklen nedenfor kan du se 10 eksempler på frugter og grøntsager, som du bør købe fra en dansk producent.
Farlig sprøjtegift: Her skal du vælge dansk frugt og grønt