Disse fejl på grillen kan gøre dig syg
Mange danskere bruger grillen flittigt om sommeren. Der er dog en række fejl på grillen, det er nemt at begå - men som kan ende med at gøre dig og dine gæster syge.
Det er sommer i Danmark, og for rigtig mange danskere betyder det, at grillen igen er blevet fundet frem og bliver brugt flittigt til at tilberede diverse madvarer.
En hyggelig grillaften kan dog udvikle sig til en meget ubehagelig oplevelse, hvis man selv eller ens gæster bliver syge som følge af dårlig hygiejne og forkert tilberedning på grillen.
De fleste danskere har formentlig godt styr på køkkenhygiejnen – men de gode vaner kan risikere at gå fløjten, når det kommer til grillmad.
I galleriet ovenfor kan du klikke dig videre og se de mest gængse fejl på grillen, man kan risikere at begå – og hvordan man undgår dem.
Flere får madforgiftning om sommeren
Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, vokser antallet af syge med madbakterien campylobacter om sommeren.
Artiklen fortsætter under videoen.
Det skyldes formentlig, at folk slækker på hygiejnen i forbindelse med grillen, har Fødevarestyrelsens hygiejneekspert, Annette Perge, tidligere udtalt.
– Kombinationen af kul, kolde øl og kåd sommerstemning skaber en mere ’afslappet holdning’ til hygiejnen, når man griller udendørs, siger Annette Perge.
Hvert år registrerer Statens Serum Institut omkring 4.500 sygdomstilfælde med madbakterien campylobacter.