Disse biler er der flest fejl på

Der er meget, man skal holde styr på, hvis man køber en brugt bil. Her er bilmærkernes fejlprocent over tid

Offentliggjort Sidst opdateret

Rettelse: Der fremgik tidligere forkerte bilmærker i artiklen

Det er altid et lotteri, når man skal købe en brugt bil, men nogle gange kan man allerede på forhånd udelukke særlige biltyper. 

En undersøgelse, foretaget af den tyske sikkerhedsovervågning TÜV, viser, at der er særlige biltyper, som har fejl efter, hvor mange år de har kørt på vejene. 

Efter tre år

Efter tre år på markedet er det ifølge undersøgelsen Dacia Logan, Dacia Dokker og VW Sharan, som har fejl. Alle tre har en fejlmargin på mellem 9,4 og 11,6 procent, og dette er således den højeste fejlprocent. 

Efter fem år

Når en bil har været fem år på vejene, bliver fejlprocenten naturligvis øget. Her er det Dacia Duster, Volkswagen Sharan og BMW 2-serie Active Tourer, som ligger i den tunge ende. Her ligger fejlprocent mellem 16,7  og 18 procent hvor Dacia Duster ligger højest. 

Efter syv år

Når der er gået syv år fra bilen er trillet ud fra forhandleren bliver fejlprocenten yderligere forøget. Her ligger Dacia Duster, Dacia Docker og BMW 5/6-serie højest med fejlprocenter mellem 23,8 og 24.4. Her ligger Dacia igen højt. 

Efter ni år

Efter ni år begynder bilernes fejl for alvor at vise sig procentmæssigt. Her er højdespringerne Dacia Logan, Fiat Punto og Dacia Duster, som har en fejlprocent på 28,4 og 32,9. 

Efter 11 år

I den sidste årgang målt, er de tre biler med højest fejlprocent Renault Clio, Renault Twingo og Dacia Logan, som ligger på skalaen 35,6 til 36,4 procent.

Undersøg hvilke biler, der har den højeste fejlprocent, inden du køber en brugt.
Undersøg hvilke biler, der har den højeste fejlprocent, inden du køber en brugt.

TÜV

TÜV er internationalt aktive, uafhængige servicevirksomheder fra Tyskland og Østrig, der tester, inspicerer og certificerer tekniske systemer, faciliteter og genstande af enhver art for at minimere farer og forhindre skader.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS