DF vil have karakterkrav til gymnasier

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Gymnasier skal kræve et højere gennemsnit af elever, som vil optages, siger DF’s ordfører, Marie Krarup.

Det er helt forkert, hvis gymnasier uofficielt stiller mindstekrav til elever, som skal være egnet til gymnasiet. Det skal klart fremgå, at eleverne skal have et gennemsnit mellem 4 og 7 for at blive optaget. Kravet bør indgå, når regeringen og partierne forhandler en ny gymnasiereform.

Det siger Dansk Folkepartis ordfører, Marie Krarup, som selv er gymnasielærer. Skoler og uddannelsesvejledere har ifølge Berlingske uofficielle tommelfingerregler for det faglige niveau for gymnasieelever til trods for, at der endnu ikke eksisterer et officielt karakterkrav.

– Det er lidt tarveligt. Det er meget bedre, hvis det er åbent, så folkeskolen ved, hvilket ansvar de har. Ellers kan gymnasier med mange ansøgere sortere. Så må gymnasier med færre ansøgere tage rosset, og så kommer der A- og B-gymnasier. Det er ikke smart, siger Marie Krarup.

Elever skal vide, at en studentereksamen har samme kvalitetsstempel, uanset om man har taget den i Albertslund eller i Frederikshavn, mener Dansk Folkepartis gymnasieordfører.

Hun sætter barren mellem karaktererne 4 og 7, fordi gymnasiet rummer for alt mange elever, som spilder tre år med en ubrugelig eksamen. Desuden rammer de klassekammerater og lærere ved at sænke klassens niveau, mener hun.

– Man skal have et vist niveau for at gå i gymnasiet. Dels skal niveauet i folkeskolen hæves, dels skal gymnasiet være en boglig skole for dem, der har de evner. Nu sidder der i hver klasse en del elever, som ikke hører til i gymnasiet, men som er der af sociale årsager, siger Marie Krarup.

Og eleverne kan lide, at gymnasielærerne stiller krystalklare krav og kræver disciplin, mener ordføreren, som vil tilbage til gymnasiet, hvis hun ikke bliver genvalgt.

– Det er ikke et problem at få en klasse til at opføre sig ordentligt. Men jeg sætter også mig selv meget klart igennem og viser, at jeg har autoriteten. Det er ikke umuligt, men sværere at styre en klasse end for 50 år siden, siger Marie Krarup.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS