DF: Stor pose penge løser ikke flygtningeproblemet
Flygtningeproblemet bliver ikke løst ved, at Vesten bare kaster penge efter nærområderne, mener Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Hans Kristian Skibby (DF).
Han udtaler sig i kølvandet på Mogens Lykketofts kritiske indlæg i søndagens Jyllandsposten, hvor den kommende formand for FNs Generalforsamling slår fast, at de rige europæiske lande herunder Danmark enten bør sende flere penge til nærområderne eller indse, at de bliver nødt til at tage imod flere asylansøgere og flygtninge.
»Lykketofts forslag om, at hvis bare vi sender flere penge, så er opgaven løst, er naiv. Og så naiv troede jeg simpelthen ikke at man kunne være i 2015, når man ser på de udfordringer, som vi har i dag,« siger Hans Kristian Skibby.
Han mener, at man i stedet bør man gøre mere for, at de mange flygtninge, der tænker på at søge mod Europas gyldne porte, ved, at de ikke bliver lukket ind ved ankomsten.
»Vi er nødt til at sikre, at de her landes borgere finder ud af, at det ikke er en mulighed at rejse til Europa. De skal ikke forvente, at der er en fremtid til dem. Her er den australske model en mulighed,« siger Hans Kristian Skibby og henviser til den australske regerings nye flygtningestrategi, hvor landet i stedet for at tage imod de mange bådflygtninge, der forsøger at nå Australien, enten sender dem hjem igen eller til flygtningelejre i for eksempel Papua Ny Guinea.
»Jeg er udmærket klar over, at det ikke er nogen let løsning bare at sige, at afrikanerne skal tage tilbage til Afrika, når de ankommer til de græske kyster eller til Malta. Men det er den eneste mulighed, vi har i de europæiske lande,« siger han.
Udviklingsordføreren forklarer, at det vigtigste i den forbindelse er, at EU-landene sørger for, at Frontex’ grænsekontrol bliver styrket sammen med Europas ydre grænser. Først derefter skal vi hjælpe i nærområderne.
»Det her er en udfordring, der skal løses med flere indsatser og ikke bare flere penge. Der skal også noget politisk håndværk til. Så vi skal både finde flere penge til nærområderne, og samtidig bliver politikerne i EU, FN og andre steder nødt til at tage nogle meget vigtigere beslutninger om, hvordan vi får en begrænsning i antallet af asylansøgere, der kommer til Europa,« siger Hans Kristian Skibby.