DF: -Pinligt at Wilders får politikere til at droppe Folkemødet

Arkivfoto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

»Danskere er nødt til at signalere, at vi ikke afviser en mand, fordi vi frygter terrorister og islamister.«

Sådan fastslår Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), efter flere politikere har meldt ud, at de ikke vil deltage i årets Folkemøde på Bornholm til juni, fordi den hollandske og stærkt islamkritiske politiker Geert Wilders skal holde et oplæg.

Det er Trykkefrihedsselskabet, der har inviteret den kontroversielle politiker, som for få uger siden efter alt at dømme var mål for et terrorangreb i Dallas i USA.

Begrundelserne fra de ikke-deltagende politikere går blandt andet på, at Wilders’ fremmøde går imod Folkemødets natur, og at deltagelsen kan ende i terrorsikring frem for et egentligt folkemøde.

Men begrundelserne giver DF-ordføreren ikke meget for.

»Det er pinligt og også lidt ynkeligt for hele politikerstanden, at der er nogle, der melder afbud. Hvis der ikke skal mere til at ryste en folkevalgt politiker, så burde vedkommende seriøst overveje, om han eller hun har det rigtige job. Jeg har ikke noget problem med, at Geert Wilders kommer. Han har sikkert sagt ting, jeg er uenig i, og han har sikkert sagt ting, jeg er enig med ham i,« siger han.

Onsdag bekræftede Geert Wilders over for Jyllands-Posten, at han lægger vejen forbi Folkemødet. Det kommer unægteligt til at betyde et massivt politiopbud, men det bekymrer ikke Martin Henriksen.

»Han er kritisk over for islam og den stigende islamisering, vi ser i Vesten. Det er vi også i Dansk Folkeparti, men uanset hvad vi mener, og uanset om det kan være en belastning for arrangørerne og politiet, så bliver vi nødt til at signalere, at vi ikke vil afvise en mand, fordi vi frygter terrorister og islamister. Afviser vi ham, eller bliver vi væk på grund af ham, så vinder terroristerne,« siger han.

Selv om Martin Henriksen udmærket er klar over, at Wilders’ deltagelse kan skabe ekstra fokus på Danmark, understreger han, at det ikke skal medvirke, at folk melder afbud.

»Selvfølgelig kan der være nogle, der lige pludseligt retter øjnene mod Danmark og Folkemødet, fordi Geert Wilders kommer. Og det vil være folk, som vil os det ondt. Men det må ikke være afgørende for, hvordan vi agerer som politikere. For hvis først det bliver afgørende, så har vi jo tabt det hele. Vi kæmper jo for – og tror og arbejder for – at man i Danmark for eksempel kan tillade sig at være kritisk over for islam,« fastslår integrationsordføreren, der dog godt kan forstå, hvis politiet føler sig presset.

»Politiet har haft meget at se til det seneste stykke tid, men det ændrer bare ikke på, at vi bliver nødt til at stille med det mandskab, der skal til for at sikre, at tingene foregår i god ro og orden. Men jeg er sikker på, at politiet vil gøre det fremragende.«

Blandt de politikere, som har aflyst Folkemødet, er blandt andre Vordingborgs borgmester, Knud Larsen (V), byrådsmedlem Henning Kamper (S) fra Guldborgsund Kommune og Claus Bakke (V), der er regionsrådsmedlem i Region Sjælland.

Powered by Labrador CMS