DF og S vil begrænse kvindebesøg til Lundin og Madsen
Af hensyn til pårørendes retsfølelse foreslår DF og S at begrænse kvindebesøg til mænd med livstidsdomme.
Livstidsdømte bør ikke have besøg fra nye kvindelige bekendtskaber inde for fængslets mure.
Sådan lyder et forslag fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ifølge BT.
Forslaget kommer, efter at flere medier har beskrevet, hvordan livstidsdømte mænd som Peter Madsen og Peter Lundin får henvendelser og besøg fra kvinder.
– Vores kriminalforsorg skal ikke være en giftecentral for psykopater, siger DF’s retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til avisen.
Koner og kærester er stadig tilladt
Han understreger dog, at de pågældende indsatte ikke skal afskæres helt fra besøg fra det modsatte køn. Ifølge forslaget må koner eller mødre gerne komme på besøg.
Trine Bramsen, der er retsordfører i Socialdemokratiet, mener, at det er en hån mod ofrenes efterladte, hvis mændene kan have et aktivt datingliv i fængslerne. Hun forklarer til BT, at det handler om retsfølelsen.
Fængselsforbund er imod
Hos Fængselsforbundet er man stærkt imod forslaget, fortæller formand Kim Østerbye.
– Det er jeg principielt imod. Når domstolen har talt og givet de her mennesker tæt på den ultimative straf, så synes jeg ikke, at det giver mening, at politikerne blander sig.
– Det kan jo også være, at en af kvinderne er den person, der er med til at rette billedet op for den indsatte, siger Kim Østerbye til Ritzau.
Kvindernes eget valg
Han tilføjer, at det er kvindernes eget valg at besøge de indsatte.
– Det er jo voksne kvinder, vi taler om. Jeg forstår ikke deres beslutning, men det må de selv bestemme.
Når en borger vil besøge en indsat, vurderer og gransker Kriminalforsorgen løbende borgeren og relationen. Blandt andet skriver den besøgende under på, at Kriminalforsorgen må slå vedkommende op i kriminalregisteret.
Justitsministeriet oplyser til Ritzau, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ikke har mulighed for at kommentere forslaget.
Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, siger til BT, at han gerne vil nærlæse forslaget, inden han melder noget ud.