Det ser sort ud for Biden

Mange mener, at Biden ikke skal søge genvalg, at han er for svag. Pressemøde kan betyde knald eller fald.

Offentliggjort Sidst opdateret

JOE BIDENS VALG

85% af amerikanerne mener, at Biden er for gammel til en ny præsidentperiode, hvilket rejser spørgsmål om hans egnethed.

Under en tv-duel fremstod Biden usammenhængende og svækket, hvilket har øget tvivlen blandt demokrater om hans evne til at vinde over Trump.

Til trods for bekymringer om hans alder og præstationer, viser en ny måling, at Biden stadig står lige med Trump med 46% af stemmerne.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

56 procent af de demokratiske vælgere i USA mener ifølge en måling for Washington Post og ABC News, at præsident Joe Biden bør stoppe sin kampagne for genvalg.

Målingen kommer, mens mange amerikanere torsdag venter i spænding på, hvordan Biden vil klare et pressemøde efter midnat dansk tid oven på et Nato-topmøde.

For gammel

I målingen siger 85 procent af amerikanerne, at Biden er for gammel til en ny periode som præsident. Biden selv afviser at stoppe sin kampagne.

Sammenlagt mener 67 procent i målingen, at han bør trække sig.

Baggrunden er den - ifølge mange - katastrofale optræden, som Biden fornyelig havde i en tv-duel med den republikanske modstander Donald Trump.

Talte usammenhængende

Det har fået en række demokrater til at tvivle på, at Biden - i den tilstand, han er i nu - vil være i stand til at vinde over Trump ved præsidentvalget i november

Under tv-duellen talte Biden flere gange usammenhængende og fremstod for mange amerikanere som alderdomssvækket. Både fysisk og mentalt.

Alligevel viser torsdagens måling, der er foretaget af instituttet Ipsos, at Biden ligger lige med Trump.

Står lige

Begge står de til at få 46 procent af stemmerne blandt alle registrerede vælgere.

Meget er på spil for Biden, når han klokken 00.30 dansk tid træder op til sit første egentlige pressemøde siden sidste år.

Flere bekymringer

- Hvor længe Biden vil stå på talerstolen, og hvor mange spørgsmål han er villig til at tage imod fra pressen, vil være endnu et fikspunkt for, hvordan hans optræden vil blive bedømt, skriver avisen New York Times.

- En hastig exit, og med journalister der råber til ham, kan sætte gang i endnu flere bekymringer om Bidens stamina og evne til at håndtere svære spørgsmål, påpeger avisen.

Præsident Joe Biden lytter torsdag under et møde i Washington med Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj. Lidt senere venter et pressemøde, hvor han vil blive mødt med spørgsmål om, hvorvidt han er i stand til at være præsident i endnu en periode.
Powered by Labrador CMS