Det regner med guld: Fly taber dyrebar last af guldbarer

3,4 ton guld faldt ned på landingsbanen.

Guld faldt fra himlen. Arkivfoto: SCANPIX
Offentliggjort Sidst opdateret

Det regnede med guld, da et russisk fly med en last på ni ton guldbarer, tabte to tredjedele af dem, mens flyet lettede fra Yakutsk lufthavn i det østlige Siberien torsdag.

De ni ton guld er flere hundrede millioner dollar værd. Det skriver Newsweek.com.

3,4 ton guld faldt fra himlen

Guldregnen skulle eftersigende skyldtes flyets lugedør, som gik i stykker, da flyet lettede. Ud af lugen fløj barerne, som var lavet af doré, der er en semi-ægte legering af guld og sølv, og ned på landingsbanen.

De presseansvarlige i lufthavnen har fortalt, at det sikkert er teknikerne, der ikke har fået sikret lasten ordentlig.

Efter uheldet blev flere dele af flyets skrog fundet på jorden omkring landingsbanen sammen med de mange barer.

En talsperson fra politiet har fortalt, at fem besætningsmedlemmer var ombord på flyet, men ingen blev såret i uheldet. Han har bekræftet at 172 guldbarer, der vejede 3,4 tons faldt ud af flyet.

Guld samlet op fra landingsbanen

Efter barerne faldt ud af flyet, landede besætningsmedlemmer øjeblikkeligt i en lufthavn tæt på, inden de fløj tilbage til Yakutsk for at samle det tabte guld sammen. Yakutsk ligger i et fattigt mineområde.

Den dyrebare last er ejet af firmaet Chukotka Mining and Geological Co, der er privat firma med base i Rusland. Det meste af firmaet er ejet af Kinross Gold Corp., der er et Canadisk minefirma.

En talsperson fra firmaet har bekræftet, at de dyrebare barer er blevet samlet sammen. En undersøgelse af uheldet er på vej for at finde ud af, hvad det skyldtes.

Powered by Labrador CMS