Det her bør du aldrig putte i fryseren

En fryser er en fantastisk anordning. Der er dog nogle fødevarer, der ikke hører hjemme i den.

En fryser er et uundværligt redskab for de fleste. Men ikke alt er egenet til nedfrysning. Klik videre for at se eksempler på, hvad det drejer sig om. Foto: Scanpix.
En fryser er et uundværligt redskab for de fleste. Men ikke alt er egenet til nedfrysning. Klik videre for at se eksempler på, hvad det drejer sig om. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

En fryser er et uundværligt redskab i stort set alle, danske hjem. Den bidrager til, at vi kan købe stort ind, når de rigtige tilbud er der og dermed spare penge. Desuden giver den mulighed for at fryse madrester ned til senere brug. Dermed er den også effektiv i kampen mod madspil.

Artiklen fortsætter under videoen

Men din fryser kan potentielt også være en dræber for fødevarekvaliteten. For selv om du kan fryse langt de fleste fødevarer ned, er det ikke alt, der egner sig lige godt.

Hvad det er, har Reader’s Digest en række gode bud på. Se dem i galleriet over artiklen. 

Fryseren er også et genialt redskab, fordi den kan forlænge madvarernes levetid. Det skyldes, at der allerede ved frysepunktet sker et stort set fuldkomment stop for bakterie- og svampeudvikling i maden. På den baggrund har Illustreret Videnskab forsøgt at give svar på, hvorfor egentlig indfryse mad ved de anbefalede -18 grader.

Årsagen skal findes i kvaliteten – for selv om mad opbevares i en fryser, så bliver den stadig nedbrudt, skriver Illustreret Videnskab.

Kemiske reaktioner fortsætter med at forløbe helt ned til det absolutte nulpunkt på -273 °C, og derfor vil maden støt og roligt blive nedbrudt, næsten uanset hvor koldt den opbevares“, fremgår det.

De generelle retningslinjer lyder, at de fleste fødevarer – afhængig af gruppe, fedme og andre faktorer – holder kvaliteten i  tre til 12 måneder i en helt almindelig hjemme-fryser. Fede madvarer er særligt udsatte for kvalitetsforringelse.

Powered by Labrador CMS