Det er helvedes farligt: Piloter bliver stadig blændet af laser

To gange i løbet af det seneste døgn har Midt- og Vestsjællands Politi - IGEN - modtaget anmeldelser om piloter, der er blevet blændet af laserlys.

Offentliggjort Sidst opdateret

Sølle 10 dage er der gået, siden Newsbreak.dk senest kunne fortælle om tåbelig leg med laser-lys, der bliver brugt til at lyse mod fly, der bevæger sig hen over Danmark. Nu er den gal igen, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. Her ser man med stor alvor på, at nogle mennesker ikke kan finde ud af at skelne mellem, hvad værktøjet skal og ikke skal bruges til.

– Vi ser det fra tid til anden. Det er strafbart, og legetøj bliver pludselig til dødsens alvor, fortalte kredsens pressemedarbejder Martin Bjerregaard fra politiet for 10 dage siden til Newsbreak.dk.

Enten har en enkelt person besluttet sig for at genere piloter to gange og flyttet sig ganske hurtigt, haft en vidtrækkende laserpen, eller også er der tale om to separate sager onsdag.

For det første tilfælde blev via kontroltårnet i Kastrup anmeldt klokken 20.57, kort efter et passagerfly fra Air Sweden under indflyvningen til Københavns Lufthavn var blevet ramt af lyset. Flyet befandt sig på daværende tidspunkt over den yderste del af Sjællands Odde, hvor fra laserlyset blev sendt mod flyet.

Knap en halv time senere måtte Midt- og Vestsjællands modtage endnu et opkald om, at et passagerfly fra Ryanair var blevet lyst på. Flyet befandt sig i en højde af cirka 3000 meter, da det under indflyvning til Kastrup blev ramt af laser-lyset, der blev afsendt fra et sted nord for Roskilde.

Strafbart

Midt- og Vestsjællands Politi er nu i gang med at undersøge sagerne nærmere – herunder forsøge at finde frem til de skyldige.

– Det er sager, vi tager ret alvorligt, sagde Bjerregaard senest til Newsbreak.dk.

Det lykkes rent faktisk af og til for politiet at fange de skyldige. For eksempel fik en 60-årig mand fra Tune ved Roskilde i 2011 30 dages betinget fængsel for at blænde besætningen på en redningshelikopter med netop et håndholdt laserlys.

Powered by Labrador CMS