Det bør du tjekke på din årsopgørelse

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Du bør gennemgå sin årsopgørelse en ekstra gang for at se, om der skulle være et fradrag, du har overset.

Danskere, som ikke driver personlig virksomhed og derfor har udvidet selvangivelse, har siden i fredags kunnet gå ind på Skats hjemmeside og tjekke deres årsopgørelse.

De fleste er selvfølgelig mest interesseret i at tjekke, om de skal have penge tilbage eller skal betale restskat.

Og Skats erfaring er, at 80 procent af skatteyderne ikke har ændringer til de oplysninger, der allerede er udfyldt på årsopgørelsen.

Men når man alligevel har tallene fremme, er der ifølge Mette Bøgh Larsen, som er chefkonsulent hos FSR – danske revisorer, særligt fem punkter, man bør tjekke:

1. Servicefradrag (håndværkerfradrag)

Har man haft udgifter til håndværkere, rengøring, børnepasning, havearbejde mv. i 2014, kan man få fradrag for den del af udgiften, der vedrører arbejdslønnen. Det er et krav, at man har betalt for ydelserne senest 28. februar 2015, og at det vedrører arbejde i 2014. Man skal have betalt digitalt, eksempelvis ved bankoverførsel eller kortbetaling.

2. Rejsefradrag

Har man haft rejseaktivitet for sin arbejdsgiver, der har betydet, at man har været på rejse i mindst 24 timer med overnatning, har man ret til rejsefradrag. Man kan få fradrag, hvis man ikke har fået skattefri rejsegodtgørelse fra arbejdsgiveren. Har man ikke dokumentation for eventuelle udgifter forbundet med rejseaktiviteten, kan man få fradrag efter standardbeløb, som minimum vil være 116 kroner pr. rejsedøgn.

3. Børnebidrag og bidrag til tidligere ægtefælle

Betaler man børnebidrag til sine børn under 18 år, der ikke har bopæl hos en, har man ret til fradrag. Betaler man normalbidraget, har man ret til fradrag for 1124 kroner om måneden pr. barn. Betaler man via Udbetaling Danmark, kommer beløbet automatisk med, men tjek det alligevel. Det samme er tilfældet, hvis man betaler ægtefællebidrag til en tidligere ægtefælle.

4. Konkursfradrag

Har man forudbetalt rejser, møbler eller lignende, og har man ikke fået sin vare eller rejse, fordi firmaet, man har bestilt hos, er gået konkurs, har man ret til fradrag, hvis ens tab overstiger 2000 kroner.

5. Befordringsfradrag

Har man mere end 25 kilometer i transport om dagen for at komme på arbejde, har man ret til fradrag. Skat har lavet en slags udkast til, hvad de tror, man har ret til i befordringsfradrag, men man bør tjekke dette efter. Eksempelvis kan Skat ikke vide, hvor mange dage man reelt har været på arbejde, men arbejder med en standard på 216 arbejdsdage.

Kilder: FSR – danske revisorer.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS